''Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Çalışmaları Devam Ediyor.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla proje faaliyetlerini icra ediyorlar.

Bu projeyle öğrencilerimiz, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımız içinde yeniden keşfedecektir.

Proje Kapsamında 'Sözlük Tasarım'  ve 'Bilen Oturur' Etkinlikleri yapıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Müdürlüğümüz tarafından il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü "Sözlük Tasarım Yarışması" düzenlendi.

Sınıflarımızda 'Bilen oturur' etkinliği ile öğrencilerimiz öğrendikleri yeni sözcükleri eş anlamları ile tahtaya yazmış tahtaya sırtı dönük olarak kaldırılan öğrencilere karışık olarak kelimelerin eş anlamları sorulmuş ve tüm öğrencilerimiz doğru yanıt verip sıralarına oturana kadar etkinlik devam etmiştir. Bu etkinlik ile öğrencilerimizin eş anlamlı kelimeleri  eşleştirerek ve bilmedikleri kelimelerin anlamlarını öğrenerek eğitime aktif bir biçimde katılmaları sağlanmıştır.

Sözlük Yarışması Şartnamesi için tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Uşak Karahallı Karbasan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)