"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi

Projenin amacı; "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır

  Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında, Şehit Mesut Çelik ilkokul ve ortaokulu olarak; öncelikle okullarımızda Proje yürütme Komisyonu kurularak yıl içerisinde her ay yapılacak etkinlikler planlandı. 

  Bu etkinlikler kapsamında; Kasım ayı etkinliklerinden “Bilen Oturur”,  “Pano Çalışmaları”, “Sözlük Tasarım “ etkinlikleri tüm sınıf kademelerimizde uygulandı.

  Aralık ayı etkinliklerinden öğretmenlerimiz "Yunus Emre Şiir " kitabını öğrencilerle paylaştılar, öğrenciler şiirleri inceleyerek bunlar içerisinden kelimeler seçtiler. Her sınıf kitaptan seçtiği kelimelerle cümleler oluşturarak sınıflarda en iyi cümleler seçildi.  Seçilen cümleler ile öğrenciler ortak bir çalışma yürüterek bir afiş hazırladılar ve tamamlanan afişlerden biri seçilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderilerek afiş yarışmasına katılım sağlandı

  Gerçekleştirmiş olduğumuz tüm bu etkinliklerle Türk dilinin zenginliklerini bir kez daha tanıma fırsatı bulan öğrencilerimizin söz varlıklarını zenginleştirmeye katkıda bulunulmuştur.

 

(Dilimizin Zenginlikleri Projesi planı:

 https://sehitmesutcelikioo.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/02/03/766826/dosyalar/2023_12/18121208_dilimizinzenginlikleri.xlsx )

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Çelikhan Şehit Mesut Çelik Ortaokulu

Kaynak:https://sehitmesutcelikioo.meb.k12.tr/icerikler/dilimizin-zenginlikleri-projesi_14585465.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)