Dilimizin Zenginlikleri Aralık Ayı Faaliyet Raporu

 

1.        Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre sözlüğü öğrencilerle paylaşıldı ve tanıtıldı.  Öğrencilerden Yunus Emre Sözlüğü’nden en az 3 kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması istenildi. Her sınıftan en iyi afiş seçildi. Sınıfların içinde en iyi afiş 8/A sınıfından Reyyan BARAN’ın afişi seçilip ilçe yürütme komisyonuna gönderildi. 

           Öğrencilere klasik eserler tanıtıldı. Klasik eserlerin içinde Ömer Seyfettin’in eserleri öğrenciler tarafından okundu. Öğrenciler eserlerden hareketle bilinmeyen kelimelerden sözlük oluşturdular. Okul içi sözlük tasarım yarışması yapıldı. 18 öğrenci katılım sağladı. Eserler arasında 1. Olan 7A sınıf öğrencilerinden Ravza BARAN’ın eser İlçe Yürütme Komisyonunun yarışmasına gönderildi. 

   Öğrencilere çocuk şiirleri tanıtıldı. Öğrenciler şiirlerin içinde bilinmeyen en az 3 kelime seçerek anlamlı bir cümle ve afiş hazırladı. Her sınıf için en iyi afiş seçildi. Sınıfların en iyi afişleri arasında okulun en iyi afişi seçildi. Hiranur İnci PARLAK birinci seçildi.

 

 

 



 

 

 




 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Cihanbeyli Çölköy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)