''Dijital Okulun Dijital Vatandaşları "Adlı Etwinning Projemiz Başlamıştır.

 "Dijital Okulun Dijital Vatandaşları " adlı  eTwinning projemiz müdür yardımcımız Mine BEYDAĞ rehberliğinde, öğretmenimiz Aysun KARAKAŞ ve 5-C grubu öğrencilerimiz ve ile yürütülecektir.

Çocuklar, teknolojinin yaşamlarımız üzerindeki etkisinin yadsınamaz olduğu ve arttığı bir dünyada doğup büyüyorlar. Araştırmalar, teknoloji kullanımının çocukluktan itibaren başladığını gösteriyor. Teknoloji kullanımının çocukların sosyal yaşamlarında, iletişimlerinde, oyun oynamalarında ve öğrenmelerinde önemli bir yere sahip olduğu görülmektedir. Günümüzde teknolojiyi bilinçli kullanmanın ve olanaklarını doğru değerlendirmenin çocukların akademik başarılarını ve yaşam becerilerini destekleyeceği ve okulun eğitim politikasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda okul öncesi dönemden itibaren dijital vatandaş yetiştirme kavramı ön plana çıkmaktadır. Dijital vatandaşlar yetiştirmek erken çocukluk döneminde başlaması gereken bir süreçtir. Dijital Vatandaşlık Eğitimi, çocukları eğitim yoluyla güçlendirmek, onları hızla teknolojik olarak gelişen bir dünyaya katılmaları için ihtiyaç duydukları dijital becerilerle donatmak ve bu hızla gelişen dünyaya katılmak için ihtiyaç duydukları becerileri geliştirmek anlamına gelir. Çocukların sosyal medya ve dijital teknolojilerle dolu bir dünyaya güvenli, etkili, eleştirel ve sorumlu bir şekilde katılmalarını desteklemek, dünyanın her yerindeki eğitimciler için bir önceliktir. Buna göre projemiz Dijital Vatandaşlığın 10 alanını (Erişim ve içerme, öğrenme ve yaratıcılık, medya ve bilgi okuryazarlığı, etik ve empati, sağlık ve esenlik, e-bulunma ve iletişim, aktif katılım, haklar ve sorumluluklar, mahremiyet ve güvenlik, tüketici bilinci) içermektedir.

Our eTwinning project "Digital Citizens of the Digital School" has started.

Our eTwinning project "Digital Citizens of the Digital School" will be carried out with our teacher Aysun KARAKAŞ and our 5-C group students and under the guidance of our assistant principal Mine BEYDAĞ.

Children are born and raised in a world where technology's impact on our lives is undeniable and growing. Research shows that technology use starts from childhood. It is seen that the use of technology has an important place in children's social lives, communication, playing and learning. Today, it is thought that the conscious use of technology and the correct evaluation of its possibilities will support children's academic success and life skills and contribute to the education policy of the school. In this direction, the concept of raising digital citizens has come to the fore since the pre-school period. Raising digital citizens is a process that should begin in early childhood. Digital Citizenship Education means empowering children through education, equipping them with the digital skills they need to participate in a rapidly technologically evolving world, and developing the skills they need to participate in this rapidly evolving world. Supporting children's safe, effective, critical and responsible participation in a world full of social media and digital technologies is a priority for educators around the world. Accordingly, our project includes 10 domains of Digital Citizenship (Access and inclusion, learning and creativity, media and information literacy, ethics and empathy, health and well-being, e-presence and communication, active participation, rights and responsibilities, privacy and security, consumer awareness).

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Etimesgut Şehit Muhammed Yalçın Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)