Dıgı Wıse Kıds E Twinning Projemiz Başlıyor

Son Yıllarda Yaptığı Başarılı eTwinning Projeleri ile Birçok Öğretmenimize İlham Veren İngilizce Öğretmenimiz Huriye ULUÖZ Yeni Bir eTwinning Projesine Başlıyor.Yakın Zamanda English Game Expert Projesini Bitiren Öğretmenimiz 4.Sınıflarımız ile  DIGI WISE KIDS isimli Projeye Başladı.Proje Türkiye, Yunanistan, Romanya, İsveç, Litvanya dan olmak üzere 10 ortak okuldan oluşuyor.

Proje hakkında

Öğrencilerin, gördüklerini veya duyduklarını filtreleyerek, yanlış veya yanıltıcı bilgilere karşı bir kalkan olarak doğruluğu araştırmada farkındalık ve sorumluluk geliştirmeleri beklenir. Ayrıca, öğrenciler dijital çağa ayak uydurmak için,  tüketmek yerine üretmek için dijital medya araçlarını kullanmalıdır. Mevcut proje,  öğrencilerimizin dijital araçları kullanma konusundaki farkındalıklarını ve sorumluluklarını artırmayı ve onları medya içeriklerini oluşturmaya teşvik etmeyi, medya okuryazarlığını yaşları ve ilgi alanları göz önünde bulundurularak normal derslere entegre etmeyi amaçlamaktadır. Proje ayrıca, kişisel verilerini koruyan, bilgileri bulup doğrulayan sorumlu ve sosyal olarak bilinçli dijital vatandaşlar yetiştirmeye odaklanarak, aktif öğrenme stratejilerine dayalı zengin öğrenim medya ortamlarına hizmet edecek,

 

HEDEFLER

Projenin amacı öğrencilerin yeteneklerini geliştirmektir;

-Sorumlu ve sosyal açıdan bilinçli dijital vatandaşlar olmak

-Yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre medyaya erişmek, bunları analiz etmek, değerlendirmek ve oluşturmak

- bilgiyi bulmak ve doğrulamak

-İngilizceyi etkili bir şekilde kullanmak için - dijital araçları sorumlu ve etkili bir şekilde kullanmak

-Farklı şehirler ve ülkelerdeki akranları ile işbirliği içinde çalışmak

 

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projenin Mart ayında başlaması ve Haziran ayının ilk haftasında son bulması planlanıyor. Öncelikle proje öğrencilere sunulacak. Ardından, öğrenciler ve öğretmenler çevrimiçi toplantılar ve tanıtım etkinlikleri ile kendilerini tanıtacak ve birbirlerini tanıyacaklar. Tüm ortaklar ve öğrencilerle tartıştıktan ve bir anlaşmaya vardıktan sonra, projenin amaçlarına ilişkin proje programını, ortak ürünleri, karışık ülke takımlarını, ilgili etkinlikleri ve dijital araçları belirleyeceğiz. Hem öğretmenlere hem de öğrencilere bir ön test uygulanacaktır. Öğrencilerimiz proje için bir logo oluşturduktan sonra, öğrenciler proje görevlerini plana göre gerçekleştireceklerdir. Proje sonunda öğretmenlere ve öğrencilere son test uygulanacaktır. Son olarak, projenin çıktıları değerlendirilecek ve yaygınlaştırma çalışmaları yürütülecektir.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrenciler, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre medyaya erişebilen, analiz edebilen, değerlendirebilen ve oluşturabilen sorumlu ve sosyal açıdan bilinçli dijital vatandaşlar olacaktır. Ayrıca, İngilizce dilini ve dijital araçları kullanarak sorumlu ve etkili bir şekilde bilgi bulup doğrulayabileceklerdir. Son olarak, farklı şehirler ve ülkelerdeki akranlarıyla işbirliği içinde çalışmaktan ve ekip ruhunu hissetmekten keyif alacaklardır.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ankara Altındağ Toki Malazgirt İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)