Dıffıcult Frıend/ Zor Arkadaş Etwınnıng Projesi Kasım Ayı Çalışmaları. . .

     Okulumuz  Anasınıfı D Şubesi Öğretmeni İlknur TOSUN'un kurucusu olduğu, Anasınıfı B Şubesi Öğretmeni Nihal DİLMEÇ'in ortağı olduğu  Difficult Friend (Zor Arkadaş) e-Twinning Projesi Kasım Ayı Etkinliklerinde "Arkadaşlık Ormanı Etkinliği" yapıldı.

     "Koko, Dostluk Ormanı'na yeni taşınan koala ailesinin en küçük üyesidir. Koko, gücünü etrafındaki insanları incitmek ve korkutmak için kullanan bir zorbadır. Bu yüzden Tiki, Ayu, Ceyo ve Kapo Koko'yu gördüklerinde saklanıyor ya da yollarını değiştiriyorlar. Çünkü Koko bir zorba! Koko'nun akran zorbalığını durdurmanın yollarını birlikte bulalım ve kurbanlara rehberlik edelim mi?"     

     Her ay farklı zorbalık türünü ele alacağımız projemizin bu ay ki konusu FİZİKSEL ZORBALIK.

     Tiki arkadaşı Koko tarafından fiziksel zorbalığa maruz kaldı. Bu hikayeden yola çıkarak hangi davranışın arkadaşlık, hangi davranışın zorbalık olduğunu öğrendik. Öğrencilerimizi zoom toplantısı ile bir araya getirdik. Öğrencilerimiz tanıştı farklı dillerde merhaba dedi. "Bu işte zorbalık var" işbirlikçi video oluşturuldu. Zorbalık mı arkadaşlık mı web oyunu oynatıldı. Projemizin adı ve  hikayemizin geçtiği Dostluk ormanı isminin bayrakları ortak ürün şeklinde oluşturuldu. Tiki'ye ( mağdur) yol göstermek için scamper tekniği ile Tiki şimdi ne yapmalı çalışması uygulandı.   

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Marmara İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)