Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kurs Saatlerimiz Güncellendi

Sayın Velilerimiz, Sevgili Öğrenciler;

Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi gereği okulumuzda 2020/2021 Eğitim öğretim yılı kursları 10.09.2020 – 02.06.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Okulumuzda açılacak olan kurslar ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi gereği bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak olan kurs programımız yüz yüze eğitim yoluyla sürdürülecektir. Öğrencilerimizin en az süre ile okulda kalmalarını sağlamak için derslerimiz hafta içi her gün iki saat olmak üzere toplamda 10 saat olarak plânlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi Madde- 13

1- Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir.

2- Öğrencilerin kurslara devam ve devamsızlıkları kurs merkezi müdürlüğünce bir deftere ve e-Kurs Modülüne işlenir. Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz.

3- Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenciler hakkında, kayıtlı oldukları okulların disiplin mevzuatına göre işlem yapılır. Gerektiğinde kursla ilişikleri kesilir.

Kurslardan kaydı silinen öğrencilerin tekrar kurslara kaydı yapılmaz.

Öğrencilerimizin ders göreceği sınıflar ve okul ortamı hijyeni Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu " Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol kılavuzu" doğrultusunda yapılmaktadır.

Covid-19 salgını nedeni ile çocuklarımızın kahvaltı ve öğle yemeği ihtiyaçlarının giderilerek okula gönderilmeleri gerekmektedir. Okul içerisinde ve sınıflarda yiyecek maddesi getirilmesine izin verilmeyecektir.

Çocuklarımızın Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol kılavuzu doğrultusunda kurallara kesinlikle uymaları, öğretmenlerimizin yapacağı uyarıları dikkate almaları gerekmektedir.

***

Derslerimiz 21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlamış ve yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle kurs saatlerimizde değişikliğe gidilmiştir. 

Öğrencilerimiz okula gediklerinde ilgili dersin materyallerin yanında kişisel maskesini ve dezenfektanını bulundurmasını tavsiye ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Hacılar Gürdoğanlar Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)