Dersimiz Matoyun E Twining Projemiz

Yeni proje yeni heyacan başlıyor. 3/A Sınıf öğretmenimiz Seyhan TANER'in proje ortaklığında başlayan e Twining projesi okulumuz 3. Sınıflarında uygulanacak. Projemiz, Türkiye'den ve Hırvatistan dan katılan 11 ortakla başladı.

Projemiz, ilkokul öğrencilerine matematik dersini etkinlikler, oyunlar, değişik aktivitelerle ve Web2.0 araçlarıyla sevdirmek, hem eğlenip hem öğrenerek öğrencilerin derse aktif katılımlarını sağlamak amaçlanıyor. Projemiz matematik derslerinde öğrencilerin problem çözme becerisi ve çok boyutlu düşünme becerilerinin geliştirilmesi, güvenli teknoloji kullanımının öğrenilmesi ve bilinçlendirilmesi, oyunlarla çocukların dünyasında öğrenmede kalıcılığın sağlanması hedefleniyor.

Projemiz ile öğrencilerimizin
1. Matematik dersini sevdirmek
2. Derslere aktif katılmalarını sağlanmak,
3. Öğrencilere güvenli internet kullanımını öğretmek ve bilinçlendirmek,
4. Öğrenmede kalıcılığı sağlamak,
5. Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğretmek,
6. Oyunlarla dersleri daha eğlenceli hale getirmek,
7. Problem çözme ve çok boyutlu düşünme becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir.


Projemiz Kasım-Haziran ayları arasında gerçekleştirilecektir. Kasım ayında, proje ortaklarıyla tanışma, proje sayfasının oluşturulması, veli toplantıları ve izin belgelerinin alınması, proje logo ve posterlerinin oluşturulması, proje ortaklarıyla aylık yapılacak etkinlik ve web 2.0 araçlarının seçiminin belirlenmesi. Proje ön anketlerinin düzenlenmesi. Aralık- Mayıs Aylarında: Proje ortaklarıyla birlikte belirlenen proje planının uygulanması, etkinliklerin proje sayfasına eklenmesi, projenin tanıtımı ve yaygınlaştırılması. Pandemi sebebiyle yüz yüze eğitime ara verilse çalışmalar uzaktan eğitimle gerçekleştirilecektir. Haziran: Proje kapanış faaliyetleri. Proje değerlendirmesinin yapılması. Proje boyunca yapılan çalışmaların ve ortak ürünlerin sergilenmesi ve e kitap oluşturulması. Proje sonu anketlerin uygulanması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Döşemealtı Osman Ali Cingöz İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)