Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Afyon AFAD yetkilerinin katılımıyla Deprem ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi.

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü ve  AFAD yetkilileri tarafından yapılan ortak çalışma ile 28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. Yapılan çalışma kapsamında okulumuz öğrenci ve personeline olası deprem ve yangın durumunda nasıl davranılacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Arkasından siren sesi ile birlikte deprem tatbikatına geçildi öğrenciler paniğe kapılmadan sıraların kenarlarında konumlandılar arkasından ikinci sirenle birlikte toplanma alanına seri bir şekilde geçildi. Okul bahçsinde olası bir yangın esnasında nasıl davranılması gerektiği AFAD yetkilisi Uğur ÇETİNKAYA tarafından anlatıldı sonrasında senaryo gereği ateş yakılarak öğrencilerin söndürme uygulamaları yapmaları sağlandı.

               Okulumuz personeli ve öğrencilerin etkinlikleri dikkatli bir şekilde dinledikleri ve uygulama esnasında oldukça başarılı oldukları gözlemlendi.

               Çalışmanın yapılmasını sağlayan Afete Hazırlık Kulübü öğretmeni Hanife COŞKUN'a ve Afyonkarahisar AFAD görevlilerini temsilen AFAD yetkilisi Uğur ÇETİNKAYA'ya okulumuz adına teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Sandıklı Sandıklı Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)