Deprem Tatbikatı Sorunsuz Gerçekleştirildi. . .

Deprem Haftası'nda Tüm Okullarda Aynı Anda Deprem Tatbikatı Yapıldı...

Ülkemizin topraklarında tarih boyunca büyük acılara neden olan deprem gerçeğine, her yıl 1-7 Mart 'Deprem Haftası' ile dikkat çekiliyor. Depreme hazırlığa odaklanan özel hafta, bu sene "2022 Afet Tatbikat Yılı" ile birleşti. Bu kapsamda Türkiye'deki tüm okullarda, 4 Mart Cuma günü saat 11.30'da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı. AFAD, yalnız çocuk ve gençleri değil, tüm vatandaşları, Deprem Haftası'nı depreme hazırlık yaparak değerlendirmeye çağırdı.

 

Depremden Sonra İlk 6 Saat Canların Kurtarılması İçin Hayati Önemde

 

Deprem sonrası ilk 6 saat, canların kurtulması için büyük önem taşıyor. İlk 6 saatte uygulanacak doğru davranış şekilleri, hem vatandaşların kendi hayatlarını hem de yakınlarının hayatlarını kurtarabiliyor. AFAD, vatandaşları, www.hazirol.gov.tr üzerinden ilk 6 saatteki doğru davranış şekillerini öğrenmeye ve "afet farkındalık eğitimi" almaya çağırıyor. Ayrıca hem becerilerini arttırmaları hem de afet ve acil durumda afetzedelere yardımcı olabilmeleri için e-Devlet üzerinden AFAD Gönüllüsü olmaya davet etti.

 

Depreme Okulda Yakalananlar Ne Yapabilir?

1.     Öncelikle sakin kalmaya çalışın.

2.     Sarsıntı süresince sağlam bir nesnenin yanında ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini uygulayarak hedef küçültün.

3.     Sarsıntı bittiğinde okulu tahliye edin.

4.     Önceden belirlenen tahliye güzergâhında, öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde dışarıya çıkın ve tahliye sırasında öğretmenlerinizin yönlendirmelerine uyun.

5.     Okuldan çıkarken Acil Çıkış Merdivenlerini veya okul merdivenlerinin duvara yakın tarafını kullanın. Başınızı kitap veya ellerinizle koruyun.

6.     Okul Afet ve Acil Durum Planında belirlenen "Acil Durum Toplanma Alanında" her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekleyin.


Okulumuzda tatbikat yapılırken yöneten ve yönlendiren emeği geçen Tüm Öğretmenlerimize Teşekkür Ederiz....

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Yeniçağa Mehmet Çelik İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)