Deprem Tatbikatı Hakkında Bilgilendirme

 

Deprem Tatbikatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Bu toprakların en önemli gerçeklerinden biri depremdir. Binlerce yıl öncesinden başlayarak yakın tarihe kadar ülkenin neredeyse her yerinde sayısız deprem yaşandı. Çoğu yıkıcı olan bu depremler, geride enkaz ve acı bıraktı. Fakat depremin varlığı, ona karşı önlem alınması gerçeğini de ortaya çıkarıyor. Elbette koruyucu ve yıkılmayı önleyici deprem eğitimi, yasa ve yönetmeliklerle alınıyor. Ancak bu coğrafyada yaşayan herkesin bireysel deprem eğitimi alması gerekiyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, deprem tatbikatı yapmayı zorunlu kılıyor.

Çünkü Türkiye bir sanayi ülkesi. Bu nedenle nüfusun büyük bölümü, üretim tesisleri içinde yer alıyor. Üretimin hiç durmadığı bu tesisler vardiyalar halinde çalışmayı sürdürüyor. Depremin oluşma zamanı da bilinmediğinden her dakika depreme hazırlıklı olmak gerekiyor. Yine yasa ve yönetmeliklerle işyerlerinde çalışanların doğal afetlere hazırlıklı hale getirilmesi sorumluluğu işverene veriliyor. Böyle olunca da her olayda olduğu gibi can güvenliğinden öncelikle işveren sorumlu oluyor.

Bu nedenle işverenler çalışanlarına hem deprem eğitimi vermek hem de hazırlıklı olmayı sağlamak için deprem tatbikatı yapmak zorunda. Çünkü depreme hazırlıklı olmak ancak eğitimle ve öğrenilenleri tatbik etmekle mümkündür. Bu nedenle yasa emretmese bile bu hazırlığı yapmak herkesin sorumluluğundadır.

İçindekiler

Deprem Tatbikatı Neden Yapılır?

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)