Deprem Similasyonu Tekel İsmail Çolak´ta

             “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında 28 Aralık Çarşamba günü okulumuza gelen deprem similasyon tırı ile okulun tüm öğrencilerine deprem tatbikatı uygulandı.

             Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında 28 Aralık Çarşamba günü okulumuza gelen deprem similasyon tırı ile okulun tüm öğrencilerine deprem tatbikatı uygulandı. Deprem similasyon tırına 8 ile 10’ar kişilk gruplar halinde alınan öğrencilere burada birebir depremi sınıf ortamında hissetme ve neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Daha önceden ülkemizde yaşanan Van, Düzce, Marmara depremleri gibi depremler eş değer şiddet oranı ile similasyon programından seçilerek aynı ölçekte tatbikat uygulaması öğrencilere anlatılarak yapıldı.

            Deprem tatbikatından sonra öğrenciler başka bir bölüme alınarak burada da ev ortamında, mutfakta yangın durumu ile karşılandığında neler yapılması gerektiği gösterildi. Burada yine birebir mutfak canlandırılarak yangın tatbikatı uygulaması yapıldı.

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Ondokuzmayıs Tekel - İsmail Çolak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)