Deniz Ticaret Odası Okulumuzu Ziyaret Etti

İMEAK Deniz Ticaret Odasının Milli Eğitim Bakanlığımız ile imzaladığı "Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında dokuz protokol okulundan biri olan okulumuza Deniz Ticaret Odası "Deniz Eğitimi, Mühendislik, Danışmanlık ve Denizde Destek Faaliyetleri" birimi tarafından bir ziyeret gerçekleştirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Denizde Eğitim Birim Müdürü, VENTO Denizcilik Genel Müdürü Gemi Başmühendisi Teoman Mustafa AKYOL ve beraberindeki toplam altı kişilik heyetle okulumuza gerçekleştirilen ziyerette Okul Müdürümüz Vedat MAZGAL ve Denizcilik Alan Şefi Yavuz TURNA tarafından heyete okulumuzun tarihçesi, eğitim yapısı, değerleri ve özellikleri, gerçekleştirdiğimiz faaliyetler, eğitimin kalitesini arttırmak için yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Okul Müdürümüz Vedat MAZGAL projesini yürüttüğümüz "Denizde Eğitim Merkezi" ve Eğitim Teknemiz hakkında heyeti bilgilendirerek, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte hem kendi öğrencilerimizin hemde yakın bölgedeki öğrencilerin eğitimleri için çok önemli bir eğitim ortamının oluşacağını ifade etti. Projenin sonuçlanması ve eğitim teknesinin bağlanması için gerekli olan rıhtım yapımının ve teknenin suya indirilmesi ile birlikte gerekli olan Sınırlı Vardiya Zabiti çalıştırmanın maaliyetleri hakkında bilgi veren Okul Müdürümüz bu noktada da Deniz Ticaret Odasının desteklerini talep etti.

Okulumuz bünyesinde yine projesini yürüttüğümüz "Gemi Makineleri Etkileşimli Öğrenme Ortamı" hakkında heyete bilgi veren Denizcilik Alan Şefi Yavuz TURNA, hayata geçireceğimiz öğrenme ortamı ile gemideki makine dairesindeki ortamın tüm koşulları ile oluşturulacağını, böylece öğrencilerin makine dairesindeki ortamı gemiye çıkmadan tecrübe etmelerinin sağlanacağını ifade etti. Oluşturulacak bu eğitim ortamının yanlızca okulumuz öğrencilerinde değil kullanmak isteyen tüm makine işletme dalı öğrencilerine, öğretmenlerine ve sektörün çalışanlarına da hizmet edeceğini belirtti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Denizde Eğitim Birim Müdürü Teoman Mustafa AKYOL okulların yetki arttırma durumları hakkında bilgi vererek yetkilerin yükseltilmesi ile ilgili çalışmaların ve sunumların yapıldığını, şuan itibariyle çıkacak kararın beklendiğini ifade etti.

Denizcilik eğitimi ile alakalı yapılan değerlendirmeler sonunda heyet okulumuzdaki tüm atölye, laboratuar, eğitim ortamlarını ve Z kütüphaneyi gezerek okulumuzdaki donanımlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerinden dolayı İMEAK Deniz Ticaret Odası'na sonsuz teşekkürler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize Merkez Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)