Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Başvurular Başladı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ NEDİR NASIL BAŞVURU YAPILIR

 

        Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 2018 yılında başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılmaktadır.

        Cumhurbaşkanlığımızın “İlk 100 Günlük İcraat Programı” çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.
      Projeye dahil olmak isteyen 4. sınıf ve 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitemiz üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını tamamlar. Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 36 aylık bir eğitim programına dahil olurlar.

.

                   1. Deneyap Teknoloji Atölyeleri nedir?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri; Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak amacıyla kurulan, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşan eğitim modeliyle eğitim veren merkezlerdir. Atölyelerde yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 11 farklı program başlığında 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmektedir.

    

                  2. Deneyap Teknoloji Atölyelerinin amacı nedir? 
Deneyap Teknoloji Atölyelerinin temel amacı; ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğu ve tüm Türkiye’de geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunun inancı ile ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklenmeleri hedeflenmektedir.

 

                   3. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak istiyoruz, eğitimlere nasıl katılabiliriz?
Öğrenci Seçme Sınavı yapılan illerde ikamet eden 4, 5. sınıf öğrencileri; 8, 9. sınıf öğrencileri ve lise hazırlık öğrencileri belirtilen tarihler arasında sınava başvururlar. 

 

 

ÖĞRENCİ BAŞVURU SÜRECİ

1.Sınava nereden başvuru yapabiliriz? 
Adayların elektronik ortamda yapılacak olan öğrenci seçme sınavına (e-sınava) başvuruları www.t3kys.com sitesi üzerinden alınmaktadır.

 

1. Başvuru esnasında nelere dikkat etmeliyiz? 
Sınav döneminde duyurulan Sınav Başvuru Kılavuzu’nu dikkatlice okumalısınız. Başvuru esnasında hatalı ve eksik bilgi girmemelisiniz.

 

3. Sınav için önceden çalışmamız gereken kaynak kitaplar veya konular var mıdır? 
Sınav sorularında; muhakeme, verileri okuyabilme ve yorumlama, çıkarım yapabilme, problemi tespit edebilme, kritik düşünebilme, araştırma yapabilme ve değişken belirleme becerileri ölçülür.

Sınav; bilgilerin değil, becerilerin ölçüldüğü sorulardan oluşmaktadır. Bu sebeple öğrencilerin daha öncesinden sınava hazırlanabilmesi adına ayarlanmış herhangi bir kaynak bulunmamaktadır. 

 

E-SINAV SÜRECİ

 

1.E-sınavda kaç soru sorulmaktadır?
Sınavda Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularından toplam 40 (kırk) adet soru sorulacaktır.

 

2. E-sınav kaç dakika sürmektedir?
Adaylara 80 (seksen) dakika sınav süresi verilmektedir.

 

3. Sınava giriş esnasında öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir? 
Yanınızda “Sınav Giriş Belgesi” ve geçerli bir “Kimlik Belgesi” ile sınava gireceğiniz adreste, sınav saatinden en az 1 saat önce bulunmalısınız. Sınav başladıktan sonra adaylar sınava alınmayacaktır.

 

4. Sınava geç kaldığımız takdirde ne yapmamız gerekmektedir? 
Sınav başladıktan sonra adaylar sınava alınmayacaktır.

 

5. Öğrencim e-sınavda başarılı oldu. Şimdi ne yapmalıyız? 
Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Süreci iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama e-sınav olup e-sınavda başarılı olan adaylar, ikinci aşama olan Uygulama Sınavına girmeye hak kazanır.

Adaylar, Uygulama Sınavı giriş belgesinin açıklanmasını deneyap.org web sitesi üzerinden takip eder.

 

 

 

ÇEVRİMİÇİ EĞİTİM VE GÖREV TAMAMLAMA SÜRECİ

 

1. Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama Nedir?
E-Sınav'da başarılı olan belirli sayıda adaylar, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına geçmeye hak kazanırlar. Bu aşamada adaylar iletilecek olan takvim doğrultusunda çevrim içi eğitimleri ve görevleri tamamlamaktan sorumludur. Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama sürecini başarı ile geçen adaylar Uygulama Sınavına girmeye hak kazanırlar. 

 

UYGULAMA SINAV SÜRECİ

 

1. Uygulama Sınavı nedir? 
Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim görmek isteyen öğrencilerimizden 1. aşama olan e-sınavı başarı ile geçenlerin katılmaya hak kazandığı, uygulama temelli proje çalışmasıdır. Öğrenciler, kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yaparlar. Tamamlanan projelerini jüri üyelerine belirlenen süre içerisinde anlatırlar. Öğrencilerin; kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma gibi çeşitli becerileri dikkate alınarak değerlendirme yapılır.

2.Uygulama Sınavı günü yanımızda hangi belgeleri getirmeliyiz?
Uygulama Sınavı’na gelirken yanınızda Uygulama Sınavı giriş belgenizi ve kimlik belgenizi getirmeniz gerekmektedir.

 

3. Kimlik belgemiz ve Uygulama Sınavı giriş belgemiz yanımızda olmadan sınava girebilir miyiz?
Kimlik belgesi ve Uygulama Sınavı giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava dahil edilmemektedir.

 

4. Sınav başlangıç saatinden ne kadar süre önce salona gelmeliyiz?
Öğrenci, sınav başlangıç saatinden 30 dakika önce sınav merkezinde bulunmalıdır.

 

5. Uygulama Sınavı süresi ne kadardır? 
Sınav süresi, Uygulama Sınavı özelinde belirlenen proje doğrultusunda belirlenmektedir. Öğrenciler için verilen Uygulama Sınavı süresi, sınav giriş belgesinde yer almaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çankırı Merkez Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)