Deneyap Teknoloji Atölyeleri

Tüm öğrencilerimize duyurulur!

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü' nün yazısıdır! 

Ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesi hayata geçirilmiştir. 2023 yılı itibariyle 15.910 öğrencinin aktif olarak eğitimine devam ettiği atölyelerden bugüne kadar 2.700 öğrenci mezun olmuştur. 139 atölye, 262 derslik, 20.000’i aşkın öğrenci kapasitesine sahip Deneyap Teknoloji Atölyelerinde halihazırda 4.541 eğitmen öğrencileri geleceğe hazırlamaktadır. Öğrenci ve eğitmen seçimlerinden, eğitim içeriklerine, atölyelerde kullanılan malzemelerden, atölye konseptine kadar tüm Türkiye’de aynı imkânları çocuklarla buluşturan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

 

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Tasarım Ve Üretim, Elektronik Programlama Ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık Ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik Ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilecektir. Ayrıca, öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir.

 

Milli Teknoloji Hamlesinin genç fertlerini yetiştirmek için 7 Şubat-25 Şubat 2024 tarihleri arasında 81 ilde geleceğin teknoloji yıldızlarını aramak için çağrıya çıkılacak bu programa ortaokul düzeyinde 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrenciler, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrenciler başvuru yapabilecektir. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilerin eğitim  hakkı kazanabilmesi için iki aşamadan oluşan e-sınav ve uygulama sınavı aşamalarını tamamlamaları gerekmektedir. Ülkemizin kalkınması için Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireylere siz değerli kurumlarımızın destekleri ile ulaşmayı hedeflemekteyiz.

Ayrıntılı bilgi için www.deneyap.org internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bergama Bergama Bakırçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)