Deneyap Kart Robolıg Yarısması

DENEYAP KART ROBOLİG YARIŞMASI

 

Yerli mühendislik kaynakları ile geliştirilen Deneyap Kart'ın tanıtmak, yaygınlaştırmak, proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliği yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen “Deneyap Kart Robolig yarışması” TEKNOFEST Ankara’da bu yıl ilk kez düzenlenecektir.

Yarışmaya ilkokul-ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere 3 ayrı seviyede katılım sağlanacaktır. Yarışma 2 aşamadan oluşacaktır;

1. Aşama E-sınav: Başvuru yapan takımlar e-sınava dahil olacak ve seviyelerine uygun sınav sorularını çözmeye çalışacaklardır. Bu sınav içeriğinde Deneyap Kart ile ilgili sorular, temel kodlama, elektronik ve robotik bilgisi gibi başlıklarda olacaktır. Bu sınavda en yüksek puan alan takımlar finale TEKNOFEST Ankara'ya davet edilecektir.

2. Aşama Proje: Finalist yarışmacılar, Teknofest alanında kendilerine verilen malzemeler ile 2 gün boyunca robotlarını ve projelerini geliştireceklerdir. 2 gün sonunda ilkokul/ortaokul seviyesi seçtikleri tematik alanlarda gündelik hayattan bir soruna çözüm üretecek proje geliştirecektir. Lise ve Üniversite seviyeleri ise geliştirecekleri robotlar ile alanda bulunan ve üzerinde görevleri olan saha da puanları toplamaya çalışacaklardır.

Lise seviyesi takımları basket atan robot, üniversite ve üzeri ise doğal afetlere müdahale robotu hazırlayacaklardır.

Yarışmacılar 3 ayrı seviyede değerlendirilecektir. Ana amaç alanda verilen malzemeler ile, dışarıdan bir ürün getirmeden görevleri yapabilecek robotları takım olarak üretmektir. 

Her takım 3-5 kişi aralığında oluşmaktadır. İlkokul ve lise seviyesi için danışman zorunlu, üniversite seviyesi için zorunlu değildir. Konaklama-ulaşım ve malzeme desteği verilmektedir. Yarışmaya son başvuru tarihi 10 Ağustos 2023’tür.

 

Ödüller;

İlkokul-Ortaokul

Birinci Takım 30.000 TL

İkinci Takım 20.000 TL

Üçüncü Takım 10.000 TL

 

Lise

Birinci Takım 40.000 TL

İkinci Takım 30.000 TL

Üçüncü Takım 20.000 TL

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun İlkadım Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)