Demiryolu Tehlikeleri Semineri

Osmaniye/ Merkez Dumlupınar İlkokulu'nda TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü tarafından okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan ve özveri ile sunulan "Demiryolu Tehlikeleri" konulu seminer; okulumuz öğrencileri tarafından beğeni ile izlenmiştir.

           2014 -2015 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminden itibaren uygulamaya başlanan ve demiryolu kenarında yer alan okullarda uygulamaya konulan "Demiryolu Tehlikeleri Eğitimi" kapsamında; TC. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü'nde görevli Elektrik Elektronik Müh. İlker SARIKAFA, Endüstri Müh. Hüseyin ATEŞ ve Şef Selahattin AYVAZ  tarafından öğrencilerimize; demiryolu tehlikeleri ile ilgili bilgilendirme, bilinçlendirme, emniyet kültürü ve farkındalık oluşturabilmek amacı ile demiryolu hakkında genel bilgilendirme, emniyetli taşımacılık, ekonomik yolculuk, yaya güvenliği, seyahat güvenliği vb. konularda görsel olarak slayt şeklinde genel demiryolu kurallarını kapsayan demiryolu tehlikeleri eğitimi semineri verilmiştir.

Seminer süresince gösterilen trenin nelerden oluştuğu, bir trenin kapasitesi, niçin demiryolu kullanılması gereği, toplu taşıma, hemzemin geçit, demiryolu hemzemin geçit işaretleri, geçiş üstünlüğü, ile ilgili filimler öğrencilerimizin dikkatini çekmiş ve büyük ilgi toplamıştır. Özellikle "Neşeli İstasyon" adlı çizgi film öğrencilerimizin dünyasında ayrı bir iz bırakmıştır.

Ayrıca trene binme – trenden inme kuralları, sarı emniyet çizgisi, "Hayat beklemeye değer" sözü, "Önce dur, bak, dinle; sonra geç" gösterisi, kazaların oluş nedenleri, yüksek gerilim riski, kimyasal riskler vb. konular ile ilgili açıklamalar ise öğrencilerimizin sunucuları soru yağmuruna tutmalarına sebep oldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Merkez Şehit Tayfun Doğan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)