Değerli Hikayeler Projesi

Anasınıfı öğretmenimiz Hülya Güner Dursun'un katıldığı DEĞERLİ HİKAYELER  projesinde  Yaşlılara saygı, Sorumluluk, Sevgi, Doğruluk, Yardımseverlik değerlerimizi çalışıyoruz.

Anasınıfı öğretmenimiz Hülya Güner Dursun'un katıldığı DEĞERLİ HİKAYELER  projesinde  Yaşlılara saygı, Sorumluluk, Sevgi, Doğruluk, Yardımseverlik değerlerimizi çalışıyoruz.

Projemiz Mart ve Nisan ayı boyunca sürecek ve proje sonuna kadar toplamda 5 hikaye okunarak hikaye içerisinde anlatılan manevi değerleri yaşama geçirmek ve toplum içinde bu kavramlara dikkat çekmek için etkinlikler yapılacak.

AMAÇ : Kitap okuma isteklerinin artması ve kitap sevgisi kazandırmak.Okul içinde, aile içerisinde ve toplumda güzel ahlaklı bireyler olmak.Toplum içerisinde manevi değerlere karşı farkındalık oluşturmak.Sosyal ve duygusal açıdan olumlu özellikler kazanmak.Web 2 araçlarının tanıtılması.Bireysel gelişimlerini sağlamak.

Çalışma planı

Mart ayı içerisinde proje ortağı öğretmenler ile tanışma toplantısı yapıldıktan sonra görev ve sorumluluk belirlemesi yapılacak.Proje adına sosyal medya hesapları açılarak sosyal medyada projemiz tanıtılarak ön değerlendirmeler yapıldıktan sonra Nisan ayı boyunca sınıf içerisinde hikayeler okunarak çocuklarla hikayede anlatılmak istenen konu drama, sanat ,aile katılımı vb etkinliklerle üzerinde durduğumuz kavram bireysel ve sosyal hayata geçirmeye çalışılacak.Proje ortağı öğretmen ve öğrencilerle online toplantılar yapılarak bilgi ve beceri aktarımı sağlanılacak

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Kitap sevgisi kazanılacak.Kitaplar aracılığıyla güzel ahlaklı olmanın önemi anlaşılacak.Farklı hikayeler; yeni arkadaş ve öğretmenler aracılığı ile birbirlerine aktarılacak.Manevi değerlere karşı farkındalık oluşacak. Web 2 araçları tanıtılacak. Online ortamda beceri aktarımı olacak.Yeni bireyler ile tanışılıp sosyal farkındalık kazanılacak.Bireysel gelişime katkı sağlanacak.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Şht. Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)