Değerler Eğitimi: Sorumluluk

DEĞERLER EĞİTİMİ : SORUMLULUK

 

 

 Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesidir.

Sorumluluk sahibi insan: Başkalarının haklarına saygı gösteren, kendi davranışlarının sonucunu kabullenen; kendi üzerine düşen görevleri zamanında, en iyi şekilde yerine getirendir.

Sorumluluk sahibi olmak; sağlam karakter sahibi insanların en önemli özelliklerindendir. Sorumluluk, doğuştan sahip olunan bir duygu değil, sonradan kazanılan bir beceri, öğretilen ve yapılması istenilen görevlerdir.

Sorumluluk bilinci çocuğa ailede verilir; yaşadığı çevrede gelişir. Çocuğa küçük yaşlarda verilen sorumluluk; beceri ve davranış alışkanlığı kazandırmaya yöneliktir. İleriki yaşlarda verilen sorumluluk görevleridir.

Küçük yaştan itibaren çocuklara, yaşına ve becerisine uygun sorumluluklar verilmelidir. Çocuğun sorumluluğu; ders çalışmak, okula gitmek, sınavlara hazırlanmak, verilen ödevleri yapmak ile sınırlı olmamalıdır. Çocuğu hayatta başarılı ve mutlu kılacak , öz güvenini sağlayacak sorumluluklar verilmelidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Eyyübiye Zeliha - Ramazan Alpan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)