Değerler Eğitimi Mart Ayı Sevgi Değerimiz

Değerler eğitimi Mart ayı sevgi konusu başlığı altında aile sevgisi ve vatan sevgisi ile ilgili çalışmalar yapıldı.Aile, bireylerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayan temel ortamdır. Bireylerin sadece fizyolojik (yeme-içme-dinlenme-uyuma-boşaltım-cinsellik...) ihtiyaçlarının değil; aynı zamanda korunma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılandığı yer de ailedir. Korunma ve güvenlik ihtiyaçları karşılanan bireyde bir üst düzey ihtiyaç ortaya çıkar ki, bu da sevme-sevilme-ait olma ihtiyacıdır. Ailedeki tüm bireylerin sevgiye ihtiyacı vardır. Hele ki çocukların sağlıklı gelişebilmeleri, iyi eğitim alabilmeleri için sevgi olmazsa olmazlardandır. Yetersiz sevgi ve ilgi ortamında büyüyen çocukların okul hayatlarında huzursuz, hırçın, sinirli, gergin, agresif , problemli davranışlar sergilemeleri gayet normaldir. Davranış bozukluklarının çoğu; yeterli sevgi alamayan, sevgi depoları doldurulamayan çocuklarda ortaya çıkmaktadır. Bu sorunların çözümü yine sevgi ile olmakta; aile, öğretmen ya da diğer kişilere sevgiyi çocuğa iletme, onu koşulsuz olarak sevme, olduğu gibi kabul etme konusunda büyük görevler düşmektedir.

Vatan sevgisi sevgilerin en güzeli, en yücesidir. Herkesin içinde büyük bir yer tutan vatan sevgisinin yeri dinimizde de çok büyüktür. Vatan, millet özelliği taşıyan insanların üstünde yaşadığı kara parçası olsa da aslında vatan sadece bir kara parçasından ibaret değildir. Vatan yuvamız, vatan barınağımız, vatan en kutsal saydığımız yerdir. Vatanımızın her karışı vatan uğrunda canını seve seve feda etmiş şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır.

Bir ulus için en önemli kavramlardan biri vatandır. Vatanın içinde koskoca bir tarih barınır. Herkesin vatanı kendisi için çok değerlidir. Tüm insanlık vatanı uğrunda mücadele etmiş ve dünya bugünkü halini bu mücadeleler sonucunda almıştır. Şüphesi ki vatan sevgisi sevgilerin en temizi, en karşılıksız olanıdır. O öyle bir duygudur ki her insan gerektiğinde daha önce atalarımızın yaptığı gibi vatanı için canını seve seve verir.Bu amaçla boyama, yazı çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalar panoda sergilendi.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Bingöl Karlıova Yiğitler İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)