Değerimiz: Temizlik

Kasım ayı değerimiz "TEMİZLİK" ile ilgili sunum yapıldı.

Kasım ayı değerimiz "TEMİZLİK" konusunda 3-A sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Fatma KARAÇAVUŞ DİVRİK rehberliğinde hazırladıkları görsel sunuları tüm sınıflara sundular. 

Temizlik konusunu "Maddi ve Manevi Temizlik " olarak sunan öğrencilerimiz bizleri bilgilendirdiler. Kendilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Maddi Temizlik: Gözle görülen pisliklerden kurtulmak için, su ile yapılan temizliktir. Dış temizliği de denir. Bedenin, eşyaların, çevrenin temizlenmesidir. İnsanın bedeni, kullandığı eşyalar, yaşadığı çevrenin temiz ve düzenli olması insanı sağlıklı ve mutlu kılar.Temizlik hayatın olmazsa olmazlarındandır. Nitekim Kuran-ı kerimde: “Allah, üzerinize gökten yağmur indiriyor; onunla sizi pisliklerden temizlesin, diye.” (Enfâl suresi, 11).

“Ey bürünüp sarınan, kalk ve insanları uyar. Sadece rabbini yücelt, elbiseni temizle, pislikten sakın.” (Müderris suresi, 74)

 “Kap kacak yıkamak, evi temiz tutmak, zenginliğe sebep olur.” ( Hadis-i Şerif)

Manevi temizlik: İç temizliği de denir. İç temizliği, kalbin, zihnin ve azaların her türlü kötü söz, davranış ve düşüncelerden temizlenmesidir. Kalp kötü huylardan (kin, hased, gurur, kibir, gösteriş, öfke…), azalar ( el, ayak, göz, dil, kulak…) günahlardan, düşünce  olumsuzluklardan temizlenmelidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar İscehisar Fatih İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)