Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması

Dilmizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayında Dede Korkut hikayelerinden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması düzenlenecek.Yarışmanın şartnamesi şu şekildedir.

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel ilkokul ve ortaokul tüm eğitim kurumları öğrencileri katılabilecektir.

1. İlkokul ve Ortaokul kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilir.

2. Hikayeler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci hikâye yazarken kendi el yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış hikayeler yarışmadan elenecektir.

3.Hikâye teması, hikâye kapağında yer alacaktır. Hikâye oluştururken kullanılan kaynakça hikâye sonunda belirtilecektir.

4. Hikayeler, ilkokul kademesinde en fazla 2 (iki) ve ortaokul kademesinde en fazla 3 (üç) sayfa olmalı ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

5. Hikayeler resimli, çizimli, şekilli hazırlanabilir.

6. Her ilçe kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecek, okul komisyonları okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına gönderecektir. İlçe komisyonu ilçe birincilerini (ilkokul ve ortaokul seviyesinde) seçerek ilçe birincilerini il yarışmasına gönderecektir. İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

7. Hikâyenin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Gebze Pelitli Halil Çelik İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)