Cumhuriyet'in İlk Sabahı

Cumhuriyetimizin 100. Yılına girdiğimiz bu günlerde Vakıflar Ortaokulu olarak güzel bir söyleşiye Mehmet İhsan KESKİN ilkokulu ile birlikte kucak açtık. 

Değerli hocamız Prof.Dr. İlber Ortaylı ve kıymetli yazar Şermin Yaşar'ın kaleme aldığı "Cumhuriyet'in İlk Sabahı" kitabını öğrencilerimizle birlikte okuduk. Ardından Bir Yaprak İçin El Ele sosyal sorumluluk projesi yürütücüsü sayın Berna Alakuştekin koordinatörlüğünde kitabın yazarlarıyla birlikte anlamlı bir söyleşi gerçekleştirdik.

Çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz buluşmamızda öğrencilerimiz Şermin Yaşar'a kitap ile ilgili merak ettikleri soruları sorma ve kendisiyle sohbet etme fırsatı buldular.

Geçirdiği ufak rahatsızlıktan dolayı söyleşiye katılamayan değerli hocamız İlber Ortaylı varlığını her daim satırlarında bize hissettirdi.

Cumhuriyeti anlama, yaşama ve yaşatma yolunda adım attığımız bu buluşmada Şermin Yaşar'ın paylaşımları hem bizlere hem de evlatlarımıza ışık oldu.

Öncelikle bize buluşmaya imkan sağlayan kıymetli Berna Alakuştekin ve değerli vaktini bize ayıran Şermin Yaşar ile aramıza katılmak isteyip de katılamayan İlber Ortaylı hocamıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Ergene Vakıflar Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)