Cumhuriyetin Çocukları Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarında

Okulumuz 9.sınıf öğrencilerine erken bir mesleki tanıtım çalışması yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı Türk Halk Kültürünü bilimsel anlamda daha yakından tanımak ve öğrencilerimize Kafkas Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı bölümlerini tanıtmaktır.

Kafkas Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı gezisi 21 öğrenci olmak üzere 9.sınıf öğrencileri ile okulumuz Müzik Öğretmeni Buğra Uğur YAZLIK eşliğinde 17 Aralık Pazartesi günü saat 09.00’da gerçekleşmiştir.

Üniversiteye gitmek için saat 09.00’da  okul servisleri ile okul önünden hareket edilerek saat 09.15’te Kafkas Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı önünde olunmuştur. Öğrencilerimiz sırası ile Türk Halk Oyunları, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Batı Müziği bölümlerine götürülmüştür. Çeşitli yöre oyunları, Türk Halk Müziği ve Batı Müziği sazlarının tanıtımları yapılmıştır. Öğrencilerimizi, Kafkas Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Aşkın ÇELİK Makamında kabul etmiştir. Öğrencilere konservatuarın kısaca tanıtımını yaparak onlara “Tar” sazını tanıtmıştır. Öğrenciler, konservatuar ile ilgili  merak ettikleri soruları sorma imkânı bulmuşlardır. Öğrencilerimize Devlet Türk Müziği Konservatuarı ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunulan gezide; öğrencilerimiz  bölümler hakkında bilgi almışlar, konservatuarın fiziki yapısını, çalışma alanlarını tanımış  ve genel havasını teneffüs etmişlerdir.

 

Kafkas Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı gezisini düzenleyen okulumuz Müzik Öğretmeni Buğra Uğur YAZLIK’ a teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)