Cumhuriyetimizin 100. Yılında Görkemli Kutlama

Halkın seçtiği temsilcileri aracılığıyla ülkeyi, devleti yönettiği siyasi rejimin adı olan Cumhuriyet, emperyalizme-işbirlikçilere karşı verilen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923’te ilan edildi ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, ülkemizin dört bir yanında halkın katılımıyla coşkuyla kutlanırken, okulumuz Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla görkemli biçimde kutlandı.

            Hafta boyunca Cumhuriyeti konu edinen provaların ardından 29 Ekim Pazar günü AMP 11-B sınıfından Efe Kaan Karataş ve Yaren sunumları eşliğinde Kurtuluş Savaşımızı gerçekleştiren ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bilim-kültür-sanat-eğitim insanlarına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başladı. Okul Müdürümüz Ayhan Önal’ın Cumhuriyetin erdemleri, Atatürk ve arkadaşlarının düşünceleriyle yaptıkları çalışmaları konu edinen konuşması coşkuyla alkışlandı.

            Okulumuz öğretmenlerinden Ömür Ayaz’ın öncülüğünde öğrencilerimizin hazırladığı Atatürk’ün özdeyişlerinden oluşan pankart, afiş ve dövizler, tek tek okunarak alkışlar eşliğinde duvarlara asıldı ve platforma yerleştirildi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Emel Yürükel’in okuduğu “Atatürk’ten Son Mektup” şiiri herkesi duygulandırdı ve derin düşünmeye sevk etti. AMP 10-A Sınıfından Furkan Özdemir’in kaleme aldığı  “Atatürk’e Mektup”unda, önderimizin geleceği gören, bilime ve akla değer veren, barışı her zaman öne çıkaran düşüncelerinin bugün daha iyi anlaşıldığını vurgulaması beğeni topladı.

            Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Müslüm Kabadayı ve Birnur Uslu’nun öncülüğünde AMP 10-B öğrencilerinin sunduğu “Cumhuriyet ve Atatürk Oratoryosu”nda Nâzım Hikmet’in Kuvayi Milliye ve Davet şiirleri, Atatürk ilkeleri ve devrimleri, bağımsızlık ve özgürlük temaları işlendi. Oratoryonun devamında Efe Kaan Karataş’ın oynadığı zeybek coşkuyla alkışlandı.

            AMP 12-B öğrencilerinde Egemen Yörük’ün “Akdeniz’e Doğru” şiirini okumasından sonra Müzik Öğretmenimiz Bilal Demir’in hazırladığı, öğrencimiz Bulut Özcan’la konuk sanatçımız İlayda Özmen’in söyledikleri türkü ve şarkılara okulumuz idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri de eşlik etti.

            Okulumuzda coşkuyla kutlanan Cumhuriyetin 100.Yılı, Okul Müdürümüz Ayhan Önal’ın, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerle katılanlara teşekkür etmesiyle sona erdi.     

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)