'Cumhuriyetimizin 100. Yılında 4. Sınıflarımız Tarihi Alanda' Projesi Kapsamında Çanakkale Şehitliği Gezisi

            Okulumuz 4. Sınıf öğrencileri öğretmenleri eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Valiliğin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve GESTAŞ’ın destek verdiği “Cumhuriyetimizin 100.Yılında 4. Sınıflarımız Tarihi Alanda” projesi kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri gezdiler.

            Ögrencilerimizde milli mücadele bilincinin oluşturulmaya, Çanakkale ruhunun yaşatılmaya ve tutumlu olmanın öneminin kavratılmaya  çalışıldığı bu gezimizde; Õğrencilerimiz, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı yerlerde duygu dolu anlar yaşarken şehitlerimizin mezarları başında dua etmeyi de ihmal etmediler.

            Gezi öncesinde Seyit Onbaşı Anıtı- Şehitler Abidesi – Alçıtepe Hastane Müzesi – Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi – 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı Atatürk Anıtı ile ilgili araştırmalar yapan öğrencilerimiz, arkadaşlarına da rehberlik yaparak vatan sevgisini ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan, hiçbir konuda ümitsizliğe kapılmayan şehitlerimizi rahmetle andılar. Milli mücadele bilincini ve ruhunu gezerek görerek – yaparak ve yaşayarak öğrendiler. Öğrencilerimiz harçlıklarını biriktirerek katıldıkları bu geziyi birçok kazanımla tamamlarken yaşadıkları mutluluk, hüzün, aziz şehitlerimize minnettarlık gibi duygular yüzlerinden okunuyordu...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Merkez Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)