Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım, değerli veliler ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler.

Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir cumhuriyet. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Cumhuriyetin önemini vurgulamak için sayfalar dolusu yazı yazabiliriz, saatlerce konuşabiliriz. Ancak bilmemiz gereken, aklımızdan hiç çıkarmamamız gereken bir gerçek vardır. Cumhuriyetimizi kolay kazanmadık. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Devletimiz ve ülkemiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesindedir ki uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuştur. 

Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımlardan uyanmanın ve bu sevgili vatanın her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bizler öğretmenler olarak sizlere güveniyoruz. Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde olacaktır.

Bu vesile ile geçen yüz yılda Kurtuluş Savaşımızın başlangıcından bu yana ülkemizin bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Sözlerimi Atatürk'ün bir sözü ile bitirmek istiyorum.

"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz"

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

                                        ÇETİN ÇAKMAKÇI

                                          OKUL MÜDÜRÜ

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Adana Yüreğir Şehit Abdullah Yıldırım Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)