Cumhuriyetimizin 100. Yılı Koreografisi. . .

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılının öneminin ve coşkusunun yaşatılması amacıyla ülke genelinde başlatılan ve 81 ilden 180 öğretmen ve binlerce öğrencinin bulunduğu "81 İl 81 Emanet" adlı eTwinning projesinde Balıkesir’den okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Emine İpek yer aldı. Proje kapsamında 120 kişiden oluşan 9. sınıf öğrencilerimiz, Cumhuriyetimizin 100.yılını temsilen 100. yıl koreografisini gerçekleştirdi.    

Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir coşku ile çalışan anaokulundan liseye 81 ilden 180 öğretmen ve binlerce öğrenci, “81 İl 81 Emanet” eTwinning projesi ile önce logo oluşturup sonrasında çektikleri Cumhuriyetimizin 100.yılını temsilen 100. yıl koreografi videolarını birleştirerek ülke geneli bir video haline getirdiler. Cumhuriyetin 100.yılı temasıyla CodeWeek etkinliğinin de gerçekleştirildiği proje de ayrıca Türkiye haritası ve bir afiş de oluşturuldu.

Bu proje ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında gelecek nesillere 100 yıllık serüvenin anlatılması, vatan toprağının ne kadar değerli olduğunun, bu topraklar üzerinde özgür yaşamanın ne kadar önemli olduğunun kavratılması hedeflenmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)