Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Cumhuriyet Filmini İzledik

"Cumhuriyetimizin 100. Yıl Ekinlikleri" kapsamında ögrencilerimize "Cumhuriyet" filmini izletiyoruz.

Bağımsızlık düşüncesi ile 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, tarih yolculuğundaki varoluş mücadelemizi taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Ve bu yıl, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yokluklardan çıkardığımız mucizenin adı olan Cumhuriyet’in 100.yıl gururunu yaşamaktayız.  

Türk Milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesini anlatan Kurtuluş dizisinin okuldaki gösteriminin ardından bu varoluş mücadelesinin Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmasını konu edinen Cumhuriyet filmi de 27.10.2023 tarihinde Çan Belediyesi Kültür Merkezinde  öğrencilerimize izlettirildi.  

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında ve Cumhuriyetimizin 100.yıl etkinlikleri münasebetiyle Değerler Kulübü nün organizasyonunda gerçekleşen “Cumhuriyet” filminin gösterimi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözünü ilke edinerek milletini, hürriyetini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye vesile olmak amaçlanmıştır. 

Organizasyonun planlanmasında Değerler Kulübü Öğretmeni Sevim Duman’a, bu yolculuğumuzda etkinliğimizin tamamlanabilmesi için bizlere destek olan Çan Sevim Bodur MTAL ‘in öğretmenlerine, izleyerek bizleri gururlandıran öğrencilerimize ve organizasyonun gerçekleşmesinde katkılarından dolayı Çan Belediye Başkanlığına teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Çan Çan Sevim Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)