Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri okulumuzda coşku ile kutlandı...

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları okulumuzda öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. 29 Ekim Pazar günü saat 10:00'da Şehitlerimizin ve Gazilerimizin onuruna saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlamıştır.

            Aynı binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğimiz Mimar Sinan İlkokulu, Gazi Osman Paşa İlkokulu ve Hanımın Çiftliği İmam Hatip Ortaokulu  ile birlikte düzenlenen törende şiirler okunmuş ve sınıflarımızca çeşitli gösteriler yapılmıştır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı şenlikleri kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verilmiştir.

            Velilerimizin etkin katılımı ile gerçekleştirilen kutlamalar öğrencilerimizin kırmızı beyaza bürüdüğü ve bayraklarla şenlendirdiği okul bahçemizde Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde son bulmuştur.

            Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Asya'dan Avrupa'ya uzanan, Anadolu'da önce Selçuklu ile sonra Osmanlı ile 3 kıtada iz bırakan 16 devletimizden ilki değil en son devletimizdir, ecdadımızın mirası ve bizlere Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah arkadaşları şehitlerimiz, gazilerimizin emanettir. Rabbim bizlere ve yeni nesillere ecdadımıza yakışır bir şekilde emanete nice 100 yıllarda sahip çıkmayı nasip eylesin, şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin, mertebelerini daim eylesin.

            Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize, katılımları ile bize eşlik eden velilerimize teşekkür ederiz. 


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Battalgazi Mimar Sinan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)