Cumhuriyetimiz 99 Yaşında

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyet umutların tükendiği, her şeyin sona erdiğinin sanıldığı bir anda, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde ''Ya istiklal ya ölüm!'' parolasıyla bir ulusun yeniden dirilişinin ve tarihin ender kaydettiği bir başarı ile kazanıldı.Cumhuriyetin ilanı, Ankara'da 101 pare top atışı ile duyuruldu ve 29 Ekim gecesi ile 30 Ekim 1923 tarihinde başta Ankara olmak üzere tüm ülkede bir bayram havasında kutlandı.

Cumhuriyet; tüm imkânsızlıklara, zorluklara ve umutsuzluğa karşı milletimizin yeniden ayağa kalkmasıdır. Cumhuriyet, bir milletin özünde var olan birlik ve beraberlik iradesinin gerektiğinde tek söze ihtiyaç duyulmadan ortak bir bilinçte vücut bulmasıdır. Cumhuriyet; demokrasinin ve bağımsızlığın bu güzel vatanda insanca, özgürce ve onurlu yaşamanın güvencesidir. Çocuklarımızın gözlerindeki umut, yarınlara duyulan güven ve "fikri, irfanı, vicdanı hür" yaşamanın değişmez gereğidir.

Cumhuriyetimizin ilanının 99. Yılında, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,  aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz saygı ve rahmetle anıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız coşkuyla kutlandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Başiskele Yeniköy Sepetlipınar İlkokulu

Kaynak:https://yenikoysepetlipinario.meb.k12.tr/icerikler/cumhuriyetimiz-99-yasinda_13339980.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)