Cumhuriyetimiz 100 Yaşında Kutlu Olsun. . .

 

ATATÜRK VE GENÇLİK  

Türk gençliği fedakârdır. Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır diyerek her türlü tehlikeyi göze alır, gözünü budaktan esirgemez. Nitekim Sarıkamış Harekâtı ve Çanakkale Muharebeleri adı “vatanperverlik” olan bu özverinin en önemli timsalidir. Genç bir subayken ülkenin her yerinde zorlu mücadelelerin içinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk, verdiği insanüstü mücadelede daima gençlerden güç almış, destek bulmuştur. Bu güç ve güven Cumhuriyetin gençlere emanet edilmesinin en önemli nedenidir.

Mustafa Kemal Atatürk vatanperver ve idealist Türk gençliği ile Cumhuriyetin yükseleceğine ve dünyayı aydınlatan bir medeniyet güneşine dönüşeceğine inanmıştır. Bu inan, Cumhuriyetin ilk on yılında eskiyle kıyas bile edilemeyecek büyük atılımlar ve başarılarla hakikate dönüşmüştür. Gençliğin dinamizmi Cumhuriyeti şahlandırmıştır. Saygınlığını ve çevredeki etkisini artırmıştır. Bu nedenle genç Cumhuriyet, Üçüncü Dünya ülkelerinin ilham kaynağı olmuştur.

Türk gençliği gelişmek ve ilerlemek için Cumhuriyeti bir imkân olarak kabul etmiştir. Bu nedenle yeni rejime sıkı sıkıya bağlanmış, onun müdafi olmuştur. Günümüz Türk gençliği saadet ve geleceğini Cumhuriyet idaresinin varlığı ve devamlılığında görmektedir. Erdemi insanlığın, onurun ve yükselmenin temeli olarak kabul eden Cumhuriyetine ve oluşturduğu düzene bu nedenle sahip çıkmaktadır.

Atam gözün asla arkada kalmasın. Gençlik belirlediğin yüksek ülkülere doğru kararlı bir şekilde yol almaktadır. Bu kararlılık ve azim Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacaktır. Şanlı geçmişinden kudret alan, Cumhuriyetin feyzi ile yeni ufuklarla donanan Türk gençliği yükselmeyi temel amaç edinen güçlü Türkiye’nin mimarı olacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Bursa Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)