Cumhuriyet Bayramı Bolu’da Coşkuyla Kutlandı

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 94’üncü yıldönümü kutlamaları Bolu’da Anıt Park’ta Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. 

Anıt Park’ta gerçekleşen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Abdulkadir Kavuncu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, gazilerimiz, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bolu Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Bolu Valisi Aydın Baruş’un Anıt Özel Defteri’ne yazmış olduğu metni okumasıyla son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94’üncü yıldönümü kutlamaları Karaçayır Spor Salonu’nda vatandaşların yoğun katılımıyla devam etti.

Katılımcıların coşkusuyla devam eden kutlamalarda Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yasin Özel “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” şiirini okurken yine aynı okuldan Taha Bayhan “Akdeniz’e Doğru”, Samet Altınel ise “Bu Vatan Kimin” şiirlerini okurken Sakarya Ortaokulu, 100. Yıl ortaokulu öğrencileri ve Bolu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunu gösterileri sergilendi.

Programın sonunda ise Belediye Bandosu eşliğinde tören geçişi yapıldı. Bayraklar ve flamaların öncülüğündeki İzci grupları, öğrenciler ve askerî birliklerden oluşan kortejlerin geçişi törene katılanlar tarafından coşkuyla izlendi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Merkez Bolu Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)