Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eğitimde Gerçekleşen Dönüşümü Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde yapılan projeleri ve dönüşümü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl eğitimde, yeni dönem hazırlıkları için ilk kez tüm okullarımıza doğrudan 7 milyar lira bütçe gönderdik. Kullanılmayan köy okullarını, yeni bir yaklaşımla dönüştürerek 2 bin 200 Köy Yaşam Merkezi açtık. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için başlattığımız seferberlikle 6 binin üzerinde yeni anaokulu açarak 5 yaş grubundaki okullaşma oranını yüzde 99'a çıkardık. Yaklaşık 1 milyon 110 bin ailemizin yararlandığı, kültürel değerlerimizi, aile içi iletişimi, bağımlılıkla mücadeleyi merkeze alan Aile Okulu projesini başlattık. Kütüphanesiz okul bırakmamak hedefiyle 16 bin 361 yeni kütüphane açarken buralardaki toplam kitap sayısını 110 milyona çıkardık.

Temel eğitimdeki 8 bin 324 okulumuzu iyileştirme kapsamına alarak donanımı ve kadrosuyla geliştirdik. "

Matematik ve İngilizce ile bilim ve sanat alanlarında ilk kez açılan ücretsiz yaz okulları kapsamında 1 milyon öğrenciye ulaşıldığını belirten Erdoğan, okullardaki yönetici ve öğretmenlere verilen çevre, atık yönetimi ve sıfır atık konulu seminerlerle bu alanda yürütülen millî çalışmalara destek sağlandığını söyledi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Şenkaya Paşalı Çiftlik İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)