Covid 19'a Karşı Önlemlerimizi Aldık

Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 kapsamında alınacak önlemler kapsamında "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" güncellendi.Okullar toplu bulunulan yerlerden olduğu için COVID-19 bulaşması açısından risklidir. Okullarda COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için yapılacaklar bir süreç yönetimidir. Bu süreç yönetiminde okul yönetimi,öğretmenler,aileler, öğrenciler ve okul çalışanlarının üzerine düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır.

         Okul binasının girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişlerini astık.Okul binası girişleri ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurduk. COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için aşağıdaki önlemleri aldık:

»COVID-19'dan sorumlu bir okul yöneticisi görevlendirdik.

» Eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliğini su ve deterjanla yaptık.

» Okullarda temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği veya en az %70 alkol içeren kolonya bulundurduk. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları temin edildi.

» Okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılıp, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre düzenlenlendi.

» Sınıf gibi toplu kullanım alanları bulunması durumunda kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlendi.

»Okul açılmadan önce veliler e-okul, SMS gibi iletişim kanalları ile bilgilendirildi.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Siirt Kurtalan Konakpınar 23 Nisan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)