Covid - 19 Veli Bilgilendirme

 

 Değerli Velilerimiz,

 Tüm dünya ülkeleri gibi biz de zorlu bir süreçten geçiyoruz.  Covid-19 adı verilen virüsün neden olduğu salgın hastalık maalesef pek çok ülkeyi etkilediği gibi ülkemizi de etkisi altına almış durumda.Milli Eğitim Bakanlığımız diğer dünya ülkelerinin yaşadıklarından bir ders çıkararak erken tedbir almış ve okullarda eğitime ara vermiştir. Ancak bu eğitim faaliyetleri bitmiş demek değildir. 

   Uzaktan Eğitim; zamandan ve mekândan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin okula gitme zorunluluğu olmaksızın yürütülen bir programdır. Mevcut olan bilgisayar teknolojileri veya televizyon vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.

Eğitim- Öğretim faaliyetleri 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitim modeliyle sürdürülmektedir. Bu noktada TRT ve EBA üzerinden dersler devam etmektedir. TRT üzerinden izlenilen derslerin çocuklarımıza mutlaka faydalı olacağından eminiz. Aynı tarih itibariyle öğretmenlerimiz tarafından sınıf gruplarımızdan eğitime dair faaliyetler de başlatılmıştır. Sizlerden ricamız bu faaliyetlere katılım göstermeye devam etmenizdir. Sizler için ailece yapılabilecek etkinliklerin olduğu bir öneri listesi hazırladık.  

Sarıaydın İlkokulu  eğitimcileri olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. 

Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımız, şimdi eğitimleri ile ilgilenmeniz için sizlere emanetimizdir.

 

  

 AİLELER NE YAPMALI?

1-     Bu süreçte çocuklarımızın yaş ve algı kapasitesine göre neden evde kalmamız gerektiği açıklanmalı. 

2-     Bu esnada zaman zaman canının sıkılabileceği; okulunu, öğretmenlerini, arkadaşlarını, akrabaları ile vakit geçirmeyi özleyebileceği hakkında konuşulmalı. Bu durumun tüm arkadaşları için geçerli olduğu vurgulanmalı. 

3-     Çocuklarımızın beden sağlığı kadar ruh sağlığına da önem verilerek, onlarda panik ve geleceğe güvensizlik oluşturabilecek konuşmalardan kaçınılmalı. Olabilecek kötü senaryoları düşünmekten uzak durulmalı. Uzmanlar bu durumu şöyle özetliyorlar: "Anda kalın." Unutmayalım; birlikte dua etmek ruhumuzu ferahlatmanın en güzel yöntemlerindendir. 

4-     Salgın hakkında aşırı kaygılı ve üzgün görünmeniz, onun yanında sürekli olumsuzluklardan bahsetmeniz onun daha hırçın, gergin ve öfkeli olmasına sebep olacaktır. Ona güven vermeye çalışın. Gerekli önlemleri aldığınızı ona hissettirin.  

5-     Çocuklarımıza sürekli ders ve ödev baskısı yapmak yerine onların günlerini, yine onlarla birlikte planlayabilirsiniz. Etkinlik tablosu oluşturmak faydalı olacaktır. 

6-     Rutin ev işleri için de çocukların yaşlarına göre taksim yapılmalı, çocuklara sorumluluk verilmelidir. Bu hoşlarına gitmeyebilir. Fakat bu tür sorumlulukları almak çocukta başarı duygusu oluşturarak psikososyal gelişimine katkı sağlayacaktır.

7-     İşe gitmek ya da acil ihtiyaçları karşılamak için evden çıkmak zorunda olan aile büyükleri için kaygı duymasının önüne geçmeye çalışın. Yetişkinlerin sosyal mesafeyi daha iyi koruyabildiğini, elle temas konusunda çocuklardan daha dikkatli davranabildiğini vurgulayarak onlarda güven oluşturun. ( Mecburiyetler haricinde lütfen evde kalın.) 8- Onlara temizlik ve hijyen kurallarını sık sık hatırlatın. Evinizi sık sık havalandırın.

9-     Eğer siz kendinizi aşırı kaygılı, önlenemez derecede panik halinde hissediyorsanız lütfen uzman kişilerden destek alın. 

10- Öğrencimiz için evinizde uygun çalışma ortamı ayarlayın. Onun gün içinde uzaktan eğitim aldığı süre boyunca evde gürültü çıkarabilecek, onun dikkatini dağıtacak hiçbir iş yapmayın. 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Silifke Sarıaydın İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)