Covid - 19 Sürecinde Eğitim - Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar

COVID-19 salgını nedeniyle ev ortamından uzaktan eğitime katılan öğrencilerin kaygı, stres, uyku ve yeme bozukluğu, düzensizlik ve kontrolsüzlük, dijital ortamlarda aşırı vakit geçirme, aile içi sorunlar gibi olumsuzluklar yaşadığı görülmüştür. Dolayısıyla salgın sürecinin ve uzaktan eğitimin öğrencilerin psikolojik durumlarını olumsuz etkilediği söylenebilir. Uzaktan eğitimde internet erişiminin, tablet ve bilgisayar gibi araçların olmayışının öğrencilerin derse katılımlarını olumsuz etkilediği bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda; öğrencilerin internet kotasının/hızının yetmemesi, kişisel bilgisayarının olmaması ve ders kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle uzaktan eğitimde zorlandıkları görülmüştür.

Bu dönemin mümkün olduğunca sağlıklı atlatılması için aşağıdaki çalışmalar okulumuzda yürütülmektedir:

· Koşulların uygun olduğu zamanlarda sosyal mesafe kurallarına uyarak öğretmen, öğrenci ve velilerimizle fikir alış verişinde bulunmak amacı ile toplantılar yapılmaktadır.

· Okulumuz Rehber Öğretmenleri öğrencilerimizle online ortamında sık sık görüşmeler-toplantılar yapıp, öğrencilerin psikolojik gelişimlerine destek olmaya çalışmaktadırlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Konak Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)