Covid 19 Sürecinde Eğitim - Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar

2019 Aralık ayında "Covid-19"  adıyla başlayan ve çok kısa sürede dünyanın her tarafına yayılarak büyük bir salgına neden olan hastalık, hayatımızda pek çok değişimi beraberinde getirmiştir. Uluslararası ulaşım sekteye uğramış,turizm durma noktasına gelmiş,eğitimde ise öncekilerden tamamen farklı bir yola girilmiştir. Pandemi sürecinin başlaması ile uzaktan eğitim sisteminin temelleri atılmaya ve yeni bir eğitim düzeni oluşmaya  başlamıştır. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler kendilerini daha önce alışkın olmadıkları bir durumun içinde buldular. Bir anlamda bu sürecin başlamasıyla birlikte dijital dönüşüm yaşanmaya başladı.

          Dönüşümün yaşandığı bu süreçte Zoom ,Eba ,Whatsapp , gibi platformlarda  eğitime uzaktan  devam edilmiştir.  Özellikle; öğrencilerin internet sorunu olduğu için oluşturulan Watsapp gruplarında ödevlendirme , okula gidilen günlerde test vb. dokümanların çoğaltılarak öğrencilere ulaştırılması sağlanmıştır. 

 Bu süreçte karşılaşılan en büyük sorunlardan bir tanesi yüz yüze eğitimdeki verimi alamamak ve öğrencilerin uzak eğitimi düzenli bir şekilde takip edemediklerinden akademik başarında düşüş yaşanmasıdır. Bu sorunların etkilerini en aza indirmek için öğretmenler velilerle koordinasyon içinde rehberlik çalışmaları yapmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Dargeçit Altınoluk İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)