Covid - 19 Sürecinde Eğitim - Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar.

1.     Öğrencilerimizin bir kısmının ev interneti olmadığından velilerine ait cep telefonlarından EBA ya bağlanmaya çalıştıklarından EBA iletişim ağından yararlanma bazen yetersiz kalmıştır.

2.     Öğrencilerimizin bir kısmının bilgisayar veya tableti olmadığı tespit edilmiştir.

3.     EBA üzerinden canlı ders bağlantısına katılım oranının ilk önceleri yüksek sonraki zamanlarda ise düşük olduğu görülmüştür. Bağlanabilen öğrencilerle iletişimde yaşanan aksaklıklardan ötürü bazen görüntü, bazen ses iletişimi sağlanamamıştır. Öğrencilerin ses ve kameralarının açılmasının isteğe bağlı olmasından dolayı öğrencilerin o an canlı ders dışındaki faaliyetlerde bulunabildiği tespit edilmiştir.

4.     Teknoloji tasarım ve Beden Eğitimi derslerinin uygulamalı ders olması sebebiyle ürün çıkarmada ve performans sergilemede zorluklar yaşanmıştır.

5.     Öğretmenler genel olarak katılımın az olduğunu belirtti. Ortalama on öğrenciyle ders yaptıklarını söylediler. Öğrencilerin derse katılsalar dahi söz almadıklarını sorulara yanıt vermediklerini belirttiler. Derste normalde daha aktif olan öğrenciler canlı derste aktif katılım göstermemişlerdir. Ebada verilen ödevlerle ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Öğrenciler yaptıklarını söyleseler dahi öğretmenler çok düşük yüzdeyle (1-2) şeklinde tamamlanma gördüklerinden bahsettiler.

6.     Eba platformunda başlarda karşılaşılan sıkıntılar sebebiyle öğretmenler zoom platformunu da kullanmışlardır. Bu konuyla ilgili veli whatsapp gruplarında veliler bilgilendirilmiş öğrenci ve velilere uygulamayı nasıl kullanacakları nasıl kuracakları detaylı şekliyle dersi yapacak öğretmenler tarafından açıklanmıştır.

7.     Öğretmenler sıralı gönderilen ödevlerde çocukların ilk sayfaları görüp diğer sayfaları göremediklerinden bahsetmiştir. Durumu çocuklara açıkladıktan sonra düzelmeler görmüş ancak sonrasında bu durumu tekrar yaşamamak adına tek tek göndermiştir.

8.     Haftada yapılan bir saatlik derslerin yetersiz olduğu belirtildi. Çoğu zaman çocukların bağlantılarının zayıf olması aktif olup olmadıklarının kontrolüyle geçirilen zamanın da etkisiyle ders saatlerinin yetersizliğinden bahsedildi. Kameralar kapalı olduğundan dolayı öğrencilerin takibi zor olmuştur. Öğretmenlerimiz çocukların dersi gerçekten takip edip etmedikleri konusunda şüpheye düşmüş birçok kez öğrencilere sorular sorarak dersi dinlemediklerini ortaya çıkarmıştır.

9.     EBA canlı dersler başladığı ilk haftalarda katılımın yüksek olduğu ancak ramazan ayı başladıktan sonra katılımın özellikle erken saatlerdeki derslerde azaldığı ve sonrasında 2. Dönemin notla değerlendirilmeyeceği açıklandıktan sonra katılımın çok daha düşük olduğu belirtildi.

10.  Köyde yaşayan öğrencilerin internet bağlantılarının yeterince iyi olmadığı ancak bazı öğrencilerin ise not almayacaklarını bilmeleri derse katılımı düşürdü.

11.  Dezavantajlı durumda olan öğrencileri sürece dâhil etmek uzaktan eğitim sürecinin en önemli sorunlarından biri olmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün imkanı olmayan öğrenciler için hazırlanan dokümanlar öğrencilere ulaştırıldı.

12.  Velilerden yeterince destek alamamak, öğrencilerin teknolojiye erişim olanağının düşük seviyede olması, öğrencilerle mesafeden dolayı duygusal bağ kuramamak, ilgisiz öğrencileri motive etmek gibi nedenlerden dolayı uzaktan eğitim dersleri yüz yüze eğitim kadar etkili olamamaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Düzce Merkez Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)