Covid - 19 Sürecinde Eğitim - Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar.

İdareci ve öğretmenlerimizle Zoom üzerinden 16/11/2020 Pazartesi günü Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunları ve çözümlerini  değerlendirdik.

BEYKOZ KONAKLARI VAKFI İMAM HATİP ORTAOKULU

COVİD-19 SÜRECİNDE EĞİTİM-ÖĞTRETİMİ ETKİLEYEN GÜNCEL SORUNLAR

RAPORUN İÇERİĞİ

 

1. Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında okulumuz idaresi, rehberlik servisi  ve zümre öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen uzaktan eğitim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunların değerlendirilmesi ve konuya ilişkin raporun hazırlanması

2. Covid-19 salgını sonrası kontrollü normalleşme sürecinde okul, sınıf ve zümre genelinde yapılacak iş ve işlemlerin belirlenmesi.

3. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin Covid-19 salgını sürecindeki öğrenme kazanımlarına ilişkin eksiklerin giderilmesine yönelik gerçekleştirilecek tamamlayıcı eğitim çalışmalarının planlanması

DEĞERLENDİRME VE ALINAN KARARLAR

1. Covid-19 Salgını sürecinde okulumuzda yüz yüze eğitimin bazı sınıflarda hiç yapılamaması bazı sınıflarda ise sınırlı günlerde gerçekleştirilmesi normal yüz yüze eğitimin yerini tutmamakla birlikte, hem öğrencilerin eğitim ve öğretimden uzaklaşmamaları, hem de müfredat konularını mümkün olduğu kadar tamamlayabilmeleri için tüm eğitim öğretim paydaşları yoğun bir çaba harcamıştır.

Bu süreçte bakanlığımız tarafından Eba Tv, Eba Canlı ve Eba  harici dersler ve 13/11/2020 tarihine kadar devam eden DYK kursları aracılığı ile müfredat programına uygun bir şekilde dersler verilmiştir. Okul idaresi ve zümreler olarak öğrencilerin uzaktan öğrenme kanallarından atanan derslerine katılımlarını  takip ederek internet erişimi bilgisayar ve tablet ihtiyacı olanları belirleyerek yetkili makamlara bildirdik, internet erişimi ve tableti olmayan öğrencilerimizi okulumuzda ve evlerine en yakın okullarda açılmış olan eba destek noktalarına yönlendirdik. Bunu genellikle her sınıf ve şubede öğrencilerle birlikte kurduğumuz watsaap ders gruplarından yaptık. Aynı şekilde bu gruplarda öğrencilere ödevler göndermek, salgın süreci ile ilgili sohbetler yaparak bizler ve okul ile bağlarını kuvvetlendirmeye çalıştık. Ancak taşımalı eğitim kapsamında  köylerden gelen ve köylerdeki internet altyapısı sebebiyle sorunlarını çözemediğimiz öğrencilerimizde oldu bunların sorunlarıyla igili Türktelekom yetkilileriyle irtibata geçildi.

Canlı ders uygulamalarında katılım istenilen düzeyde olmakla birlikte genel kanaatımız sınıf ortamında yapılan, karşılıklı ve doğal etkileşimin olduğu eğitimin yerini tutmadığı şeklinde oldu.

 

2. Covid-19 salgını sebebiyle uzun süre öğrencilerden evlerine kapanmalarının istenilmesi yeterli olmayıp psikolojik destek ve sürekli bilgilendirme gerektiği düşüncesiyle bu süreçte yapabileceklerimizi şöyle sıralayabiliriz:

A. Öncelikle öğrencilerimize Covid-19 salgınının henüz bitmediğini, ne kadar istesek de salgından önceki hayatımıza ve davranışlarımıza bir süre daha geri dönemeyeceğimizi anlatmamız gerekiyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Beykoz Beykoz Konakları Vakfı İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)