Covid - 19 Sürecinde Eğitim - Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar

Toplantı tarihi: 27.11.2020

Toplantı yeri: Zoom Uygulaması

Toplantı konusu: Covid19 sürecinde eğitim öğretimde karşılaşılan güncel sorunlar

 

 

 

Okul müdürümüz Sayın Sattam Aydın başkanlığında, Okul Psikolojik Danışmanı Buse Akkuş moderatörlüğünde okulumuzun covid 19 pandemisi sürecinde eğitim öğretimde yaşadığı problemleri belirlemek ve değerlendirmek üzere toplantı yapılmıştır. Toplantı sonunda öğretmenlerden ders programlarıyla ilgili bir talep gelmiştir.

 

 

 

Toplantıda belirlenen problemler;

-Dijital ortamlardan eğitim-öğretim içerikleri sunulduğu için öğrenci her gün bilgisayar, tablet, telefon gibi araçların olumsuz etkilerine maruz kalabilmektedir. Öğrencinin öz denetiminin geliştiği bu yaşlarda ailenin bu süreçteki hassasiyetinin ve ilgisinin öğrenci açısından önemi vurgulandı.

-Genel olarak gününün büyük bir bölümünü evde hareketsiz olarak geçiren çocuk, enerjisini atamadığı için sosyal ve duygusal davranış bozuklukları sergileyebilmektedir.

-Öğretmenler, çevrimiçi eğitim sırasında sınıftaki gibi rahat ders anlatamamakta, öğrenciyle yeterli göz teması kuramadığı için dersi kaliteli biçimde işleyememekte, öğrenci de yeterli düzeyde bilgiye sahip olamamaktadır.

-Öğrencinin okuduğu kademe gereği somut öğrenmeye daha açık olduğu göz önünde bulundurulursa ders için gerekli materyallerin, maketlerin etkili bir şekilde kullanılamaması

-Canlı ders sırasında yaşanan elektrik kesintisi, internet bağlantı problemi, sistemin aniden öğrenciyi veya öğretmeni dersten atması gibi teknik aksaklıklar derslerin verimliliğini sekteye uğratmaktdır.

-Canlı derslere katılmayan öğrencilerin çokluğu ya da öğrencilerin derse katılımındaki devamlılığın sürekli olmaması eğitim öğretimde birlikteliği sekteye uğratmakta, birçok öğrencinin derslerden geri kalmasına sebeb olmaktadır.

-Her öğrencinin eşit imkanlara sahip olmadığı düşünürlürse telefon, tablet gibi ekipman eksikliği; interneti olmayan evlerin azımsanmayacak derecede fazla oluşu gibi durumlardan ötürüöğrenciler arasındaki farklılıklar

-Evlerinde ders çalışma ortamı bulunmayan öğrencilerin dersten yeterince verim alamaması

-Öğrenci motivasyonunun oldukça düşmüş olması ve 'derse katılmak için katılmış olmak' düşüncesiyle derse hazırlıklı gelmemesi

-Sınav grubunda olan 8.sınıf öğrencilerinin akademik kaygı ve duygusal anlamda boşluğa düşmüş olması, ders çalışma motivasyonlarının düşük ve gelecek planlarınında umutsuzluk yaşaması

-Derslerin çok geç saatlerde ya da yemek saatlerinde olmasından kaynaklı hem öğretmen hem öğrencide yorgunluk, derse ilgisinden kopmaların yaşanması

-Son olarak EBA'da oluşturulan canlı ders programlarının düzenli olmaması, öğrencilerin ve öğretmenlerin programlarını günlük şekilde öğrendiği için aksaklıklar yaşaması. Bu doğrultuda okul idaresinden idarenin kendi belirlediği şekilde okuldaki ders programı gibi bir canlı ders programı oluşturması talep edildi.

Yapılan bu çalışmada emeği geçen başta Okul Rehber Öğretmenimiz Buse AKKUŞ olmak üzere tüm öğretmenlermize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)