Covid - 19 Sürecinde Eğitim - Öğretim

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Covid-19 ile mücadele günlerine diğer ülkelere göre görece daha hızlı tepki verdi. Okullar kapatıldıktan sonra hem internet üzerinden hem de internet erişiminde sıkıntı çeken öğrenciler için televizyon üzerinden uzaktan eğitim desteğini hemen hizmete sundu. Uzaktan eğitimde ihtiyaç duyulan ders içerikleri tüm kademeler için hızla üretilmiş ve uzaktan eğitim platformlarına taşındı.

Okulumuz öğretmenleri Nursel Ç. UYAR ve Kübra AKSÜLLÜ öğrencilerimizle görüşerek Covid-19 sürencinde eğitim-öğretimi etkileyelen sorunları araştırdılar.

 

Öğrencilerimizle Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunlar üzerine konuştuk.

Kendileri  bu süreçte yaşadıkları en büyük problemin  maske ile ders işlemek olduğu konusunda hemfikirler.

Geçen yıl uzaktan eğitim sürecinde geçirdikleri süreden dolayı,bazı derslerde eksikleri olabileceği korkusunu yaşadıklarını,çalışma saatlerini ayarlamakta zorluk çektiklerini,sınıf ortamına yeniden uyumda problemler  yaşadıklarını,teknolojik cihazlara bağımlılık geliştirdiklerini ve görme sorunları yaşamaya başladıklarını belirttiler.

Öte yandan hijyen ve öz bakım konusunda bazen korkular yaşadıklarını da eklediler.

Ölçme ve değerlendirmeden uzak kaldıkları için bu yıl sınavlara hazırlık konusunda da bazen kaygı duyduklarını da belirttiler.

 

Görüşlerini  belirttikleri bu konuşmamızı sonlandırırken,hepsi, okulların yeniden yüz yüze eğitim-öğretime başlamasından da son derece memnun olduklarını söylediler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Karatay Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)