Covıd - 19 Kapsamında Okullarda Alınması Gereken Önlemler

COVİD-19 KAPSAMINDA OKULDA ALINACAK ÖNLEMLER(VELİLERİN DİKKATİNE!)

1-Eğitim Öğretim faaliyetleri başlamadan önce salgın hastalıklar (covid 19) kapsamında okulda alınan önlemler ve kurum şartları ile ilgili velilere bilgilendirme yapılarak

'Bilgilendirme ve Taahhütname Formu' karşılıklı olarak imzalanacaktır.

2-Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve velilerin salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uyması sağlanacaktır.

3-Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda yer alan (büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar vb.) kişilerin öğrencileri bırakıp almaması konusunda öğrenci velileri  bilgilendirilecektir.

4-Okul girişine personel, öğrenci,veli ve ziyaretçilerin el hijyenini sağlayabilmeleri için el dezenfektanı bulundurulacaktır. Ateş ölçer ile ateşi ölçülerek okul içerisine giriş yapmaları sağlanacaktır.

5-Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanların sağlık otoritelerince belirlenen KKD (maske takılması vb.) kullanımı için gerekli önlemler (maskesi olmayanlar için okul girişinde maske bulundurulması) alınacaktır.

6-Okulumuzdaki tüm alanların (sınıf, koridor vb.) giriş ve çıkışlarında uygun yerlere el hijyeni için el dezenfektanları yerleştirilecektir.

7-Tüm çalışanlara Salgın hastalıkların bulaşmasına yönelik  eğitimler verilecektir.

8-Ziyaretçilerin okula girmeden önce salgın hastalıkları önlemeye yönelik alınan tedbirler/uygulanan kurallar konusunda bilgilendirilmesi yapılarak  bu kurallara uyacağına dair ziyaretçiden taahhüt alınacaktır.

9-Damlacık yoluyla bulaşan salgın hastalık (covid-19) dönemlerinde sınıf içerisinde yüksek sesle yapılan aktiviteler önlenecektir.

10- Salgın hastalık dönemlerinde temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencinin aynı yerde oturması (yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmaması ve çapraz oturma düzeni vb.)  sağlanacaktır.

11- Salgın hastalık dönemlerinde kitap, kalem vb. eğitim malzemelerinin kişiye özel olması, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmaması kontrol edilecektir.

12- Öğrencilerin gün boyu aynı sınıfta bulunmaları, sınıf değişikliği yapılmaması, değişikliğin zorunlu olması halinde sınıfların her kullanım sonrası havalandırılıp temizlenmesi sağlanacaktır.

13-Öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

14-Velilerden okula ikram gönderilmesi kabul edilmeyecektir.

16-Merdiven tırabzanları, dolap, masa, tutamaklar,elektrik anahtarları, kapılar ve kapı kolları dahil sık sık dokunulan tüm yüzeylerin temizlik/dezenfeksiyonunu temizlik personelleri tarafından uygun deterjan/dezenfektan ile sık aralıklarla temizlenerek  dezenfekte  edilmesi sağlanacaktır.

17-Öğrencilere ve personellere en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla ellerin yıkanması gerektiğini hatırlatmak için uygun yerlere afişler asılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Bahattin Kayalı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)