Covıd - 19 Kapsamında Alınacak Önlemler

 

 

 

COVID-19 KAPSAMINDA ALINACAK ÖNLEMLER

 

1- Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikâyetlerinden herhangi biri olan öğrenciler okula bilgi verilerek gönderilmemesi. Mutlaka doktor muayenesi yapılmalıdır.

2- Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi COVID-19 belirtileri olan ya da COVID-19 tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencilerin okula gönderilmemesi,

3-Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uymalı ve maske takmalıdır.

4- Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması sağlanmalıdır. Mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almamalıdır.

5- Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılmalıdır

6-Okullara salgın döneminde mümkünse ziyaretçi kabul edilmemelidir.

7- Mücbir sebeplerle ziyaretçi olarak okulumuza gelecek ziyaretçilerimizin mutlaka "ZİYARETÇİ / TEDARİKÇİ BİLGİLENDİRME VE TAAHHÜTNAME FORMU" taahhüt edilmesi, girişteki ziyaretçi kartlarından kullanması, ellerini dezenfekte etmesi, mümkünse hiçbir yüzeye dokunmaması, görüşmesi gereken personel ile okul giriş kapısına en yakın noktada görüşmesi bu görüşmeyi de sosyal mesafe kurallarına uygun ve maskeli gerçekleştirilmelidir.

8- Salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmamalıdır. Yapılması gerekli görülen etkinliklerin açık alanda yapılması tercih edilmelidir. Etkinliklerde maske takılmalı, sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır.

9- Sınıf öğretmenleri tarafından istenilen kişiye özel eşyaların temini; öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmaması için en kısa sürede sağlanmalıdır.

10- Okulda iken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilmeli ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilmelidir. Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci ve personel evlerine gönderilmelidir. İl/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilmelidir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Kürtün Kürtün 15 Temmuz Şehitler Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)