Covid - 19 İle Mücadele Kuralları

COVİD 19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1 – ) Çeşitli salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb.) gösteren öğrenciler kesinlikle okula gelmemeli, böyle bir durumla karşılaşıldığında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve mutlaka okul idaresine bilgi verilmelidir.

2 - ) Aile içerisinde salgın hastalık (COVID-19 vb.) belirtisi (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi) ya da tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okul idaresine ivedilikle bilgi verilmeli ve öğrenciler kesinlikle okula gelmemelidir.

3 - ) Okul tarafından alınan  salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) kesinlikle uyulmalıdır.

4 - ) Okul içerisinde özellikle merdiven trabzanları başta olmak üzere gereksiz temastan kaçınılmalıdır.

5 - ) Okul içerisinde başkalarına ait özel eşyalara kesinlikle dokunulmamalı, arkadaşlarıyla kalem, silgi vd. alış verişi yapılmamalıdır.

6 - ) Sınıf içerisinde başkalarına ait sıraya kesinlikle oturulmamalı, başkalarının da kendi sıramıza oturmasına izin verilmemelidir.

7 - ) Özellikle tuvaletlerde hijyen kurallarına çok dikkat edilmeli, eller sağlık bakanlığı tarafından tavsiye edildiği şekliyle sık sık yıkanmalıdır.

8 - ) Çöp kutularına, kapı kollarına, ortak kullanılan yüzeylere çıplak elle temastan mutlaka kaçınılmalı, temas gerektiren durumlarda eldiven yada peçete kullanılmalıdır.

9 - ) Herhangi bir hastalık semptomu gösteren bir öğrenci olması durumunda o öğrencinin temas ettiği yerlerden uzak durulmalıdır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Karasu Karasu Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)