Covid - 19 (Corona) Virüsü Kapsamında Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının Resmi Yazı ve Duyuruları Hakkında Hatırlatma

Daha önce Erasmus+ Programı yararlanıcılarının Covid-19 virüsünden etkilenen bölgelere gerçekleştirmeyi planladıkları hareketlilikler ve/veya bu bölgelerden ülkemize yapılacak hareketlilikler ile bu bölgelerden gelen katılımcıların yer aldığı faaliyetlerin ertelenmesi, değiştirilmesi veya iptal edilmesinin mümkün olduğunu ve söz konusu erteleme veya iptal durumları kapsamında mücbir sebep ilkesi, Erasmus+ Programı ve Avrupa Dayanışma Programı'nın kuralları çerçevesinde uygulanacağı tarafınıza iletilmişti. Ayrıca, konuya ilişkin Başkanlığımız internet sitesinden duyuru https://www.ua.gov.tr/haberler/corona-covid19-virus-hakkinda-duyuru/yayımlanmış ve bu duyurunun linki tarafınıza gönderilmişti. Belirtilen kapsamda, yurt dışı hareketliliklere katılımın zorunlu olmadığı ve mücbir sebep ilkesinin uygulanabileceği hususunun tekrar hatırlatılması gerekliliği hasıl olmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

Bahsi geçen duyuru ve e-posta bilgilendirmelerine ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı Covid-19 virüsünden korunma ve kontrol tedbirleri kapsamında Bakanlığa bağlı okul ve kurumların alması gereken önlemlere ilişkin 03.03.2020 tarihli ve 92176967-952.3.4-E4653192 sayılı resmi yazısında öğrencilerin, öğretmenlerin ve Bakanlık personelinin zorunlu olmadıkça proje, uluslararası toplantı ve benzeri etkinlikler kapsamında yurt dışına seyahat etmemeleri hususunu belirtmiştir. Bu kapsamda proje sahibi okulların/kurumların konuyla ilgili olarak bağlı oldukları Milli Eğitim Bakanlığı yetkili mercileri ile iletişim halinde olmaları gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı resmi sosyal medya hesabında yayımlamış olduğu "Türkiye'ye Dönüşte 14 Gün Kuralı" https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1234926071826522112/photo/1 duyurusunda yurt dışına çıkmış ve dönecek olan kişilerin uyması gereken hususları belirtmiştir. Bu kapsamda halihazırda yurt dışında olan yararlanıcılarımızın Türkiye'ye dönüş yaptıklarında ilgili tavsiyelere uymaları önem arz etmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aydın Efeler Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)