Covid - 19 Alınacak Önlemler

COVİD-19 KAPSAMINDA OKULDA ALINACAK ÖNLEMLER 

(VELİ ÖĞRENCİLERİMİZİN  DİKKATİNE!)


1-Eğitim Öğretim faaliyetleri başlamadan önce salgın hastalıklar (covid 19) kapsamında okulda alınan önlemler ve kurum şartları ile ilgili velilere bilgilendirme yapılarak 'Bilgilendirme ve Taahhütname Formu' karşılıklı olarak imzalanacaktır.

2-Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve velilerin salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uyması sağlanacaktır.

3-Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda yer alan (büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar vb.) kişilerin öğrencileri bırakıp almaması konusunda öğrenci velileri  bilgilendirilecektir.

4-Okul girişine personel, öğrenci,veli ve ziyaretçilerin el hijyenini sağlayabilmeleri için el dezenfektanı bulundurulacaktır. Ateş ölçer ile ateşi ölçülerek okul içerisine giriş yapmaları sağlanacaktır.

5-Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanların sağlık otoritelerince belirlenen KKD (maske takılması vb.) kullanımı için gerekli önlemler (maskesi olmayanlar için okul girişinde maske bulundurulması) alınacaktır.

6-Okulumuzdaki tüm alanların (sınıf, koridor vb.) giriş ve çıkışlarında uygun yerlere el hijyeni için el dezenfektanları yerleştirilecektir.

7-Tüm çalışanlara Salgın hastalıkların bulaşmasına yönelik  eğitimler verilecektir.

8-Ziyaretçilerin okula girmeden önce salgın hastalıkları önlemeye yönelik alınan tedbirler/uygulanan kurallar konusunda bilgilendirilmesi yapılarak  bu kurallara uyacağına dair ziyaretçiden taahhüt alınacaktır.

9-Damlacık yoluyla bulaşan salgın hastalık (covid-19) dönemlerinde sınıf içerisinde yüksek sesle yapılan aktiviteler önlenecektir.

10- Salgın hastalık dönemlerinde temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencinin aynı yerde oturması (yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmaması ve çapraz oturma düzeni vb.)  sağlanacaktır.

11- Salgın hastalık dönemlerinde kitap, kalem vb. eğitim malzemelerinin kişiye özel olması, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmaması kontrol edilecektir.

12- Öğrencilerin gün boyu aynı sınıfta bulunmaları, sınıf değişikliği yapılmaması, değişikliğin zorunlu olması halinde sınıfların her kullanım sonrası havalandırılıp temizlenmesi sağlanacaktır.

13-Öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Konak Konak Alsancak Nevvar - Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)