Covid 19

Koronavirüs Nedir?

Koronavirüsler, hayvanlarda veya insanlarda hastalığa neden olabilen geniş bir virüs ailesidir. İnsanlarda, birkaç koronavirüsün, soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) gibi daha şiddetli hastalıklara kadar değişen solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğu bilinmektedir. En son keşfedilen koronavirüs, koronavirüs hastalığına COVID-19'a neden oluyor.

COVID-19 Nedir?

COVID-19, en son keşfedilen koronavirüsün neden olduğu bulaşıcı hastalıktır. Bu yeni virüs ve hastalık, Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde salgın başlamadan önce bilinmiyordu. COVID-19 şu anda küresel olarak birçok ülkeyi etkileyen bir salgın.

COVID-19'un Belirtileri Nelerdir?

COVID-19'un en yaygın semptomları ateş, kuru öksürük ve yorgunluktur. Daha az yaygın olan ve bazı hastaları etkileyebilecek diğer semptomlar arasında ağrı ve sızılar, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, konjunktivit, boğaz ağrısı, ishal, tat veya koku kaybı veya ciltte kızarıklık veya parmaklarda veya ayak parmaklarında renk değişikliği yer alır. Bu semptomlar genellikle hafiftir ve yavaş yavaş başlar. Bazı insanlar enfekte olur, ancak yalnızca çok hafif semptomlar görülür.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Haliliye Hacı Eyyüp Koç İlkokulu

Kaynak:https://hacieyyupkocilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/covid-19_9904763.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)