Çölde Açan Çiçek Şiir Dinletisi

Okulumuz Kemal Atay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ramazan Yiğit ve okulun öğrencileri tarafından “Çölde Açan Çiçek” isimli şiir dinletisi gerçekleştirildi. Dinleti, 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü, saat 11.05’te, okulumuzun ek binasındaki büyük konferans salonunda öğretmen ve öğrencilere sergilendi. Programda Cemal Süreya’dan Nazım Hikmet’te, Yahya Kemal Beyatlı’dan Cemal Safi’ye ait birçok şairin şiiri seslendirildi. 

Programın akışında şiir dinletisine geçmeden önce ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan büyük depremde hayatını kaybedenler de anıldı. Depremde hayatını kaybedenler için video gösterimi ve ardından okulumuzun müzik grubunda yer alan öğrenciler tarafından bağlama eşliğinde türküler icra edildi. 

 

Dinletiye neden “Çölde Açan Çiçek” isminin verildiğini, Ramazan Yiğit tarafından şöyle açıklandı: “Okulumuzun müdürü Cüneyt ÇALIŞIR öğrencilere ve okula yönelik ne zaman bir konuşma yapsa, okulumuzu çölde bir vaha, öğrencilerimizi ise çölde açan bir gül ya da çiçek olarak gördüğünü ifade eder. Okulumuzdaki öğrenciler birçok sosyal-kültürel, sportif etkinliklerde yer almakta ve bunları yaparken bundan ne kadar mutluluk duyduklarını görüyoruz. Biz de istedik ki bu vahada açan çiçeklerimizi şiir eşliğinde sahnede görelim.”

Yaklaşık bir buçuk saat süren dinletinin sonunda öğretmen ve öğrencilerle toplu fotoğraflar çekildi. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerde yer almaktan ve dinlemekten duydukları mutluluk eşliğinde sınıflara geçildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Avcılar Kemal Atay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)