Coğrafya Dersi Etkinliği

OKULUMUZ DOĞASAN’A GEZİ DÜZENLEDİ

OKULUMUZ DOĞASAN’A GEZİ DÜZENLEDİ

      Öğretmenlerimiz Sezgin Uysal, Havva Yılmaz ve Remziye Bütün ile birlikte 73 öğrencimizin katıldığı Gönen ilçesindeki hayvansal ve tarımsal atıkların geri dönüşümü konulu coğrafya  gezimiz sırasında öğrencilerimiz, biyokütle enerjisinin kullanılabilir enerjiye nasıl  dönüştürülebildiğini yerinde görme şansı elde ettiler.

       Gönen ilçesinden toplanan mezbaha atıkları, hayvan çiftliği atıkları ve her türlü tarımsal atığı toplayarak belirli ısıl işlemlerden geçirildikten sonra hümik asit, elektrik enerjisi ve organik gübreye dönüştüren Doğasan, tüm bu çevre dostu işlerin yanında 80-100 kalifiye elemana iş imkanı sağlamakla da istihdama katkı sağlamış oluyor. Çevreci bir bakış açısı ile diğer bir güzel tarafı da bu ürünleri sadece hammaddenin özsuyu ile ortaya koyarak diğer büyük tesislerdeki gibi korkunç rakamsal değerlerde tatlı su tüketmiyor.

     Şu anda yapımı devam eden ve  yaz sonu gibi üretime başlayacak olan yüksek sıcaklık ve basınç altında ham petrol üretme projesi de dünyada ilk olma özelliği taşıyor. Yüksek sıcaklık ve basınç altında üretilmesi planlanan ham petrol, Tüpraş’a satılmak üzere anlaşmaya varılmış.

 

     ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesine sahip  ve tam kapasite göstermesi halinde yaklaşık 10 yıl içinde kendini amorti etmesi beklenen bu çevreci tesisi kutluyor, gezimiz sırasında bizlere rehberlik ederek öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan tesis mühendisleri Figen Hanım, Kazım Bey ve Kürşad Bey’e teşekkür ediyoruz…

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Gönen Gönen Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)